Hur man förkorta en orm stil halsband

Hur man förkorta en orm stil halsband


Ormlänk är en flexibel metallkabel som ofta används i hängande halsband. Längden på ett halsband är mycket personligt, och du kanske vill förkorta för att passa din smak. Orm kedja halsband har en icke-justerbar spänne lödda till vardera änden, så att förkorta halsbandet du måste använda smycken gör färdigheter för att fästa en ny lås till slutet när du har förkortat halsbandet.

Instruktioner

1 Mät halsband för att avgöra hur kort du vill göra det. Sätt på halsbandet och använda permanent markör för att markera var du vill att det ska falla. Kom ihåg att ta hänsyn till den extra längden av spännet.

2 Fäst halsbandet till denna kortare längd med avbitare. I de flesta fall behöver du bara förkorta kedjan på ena sidan, eftersom detta minskar den totala längden. Ett undantag skulle vara om ett hänge är i ett fast läge i mitten av halsbandet, vilket kräver att halsband för att vara symmetrisk.

3 Se till att nya lås är kompatibel med halsband. Om du har hållit den ursprungliga lås på sidan av halsbandet som du inte förkorta, se till att den passar ordentligt i den nya lås. Använda ett lås med ett ändlock för tätning av kedjan så att den inte kan rivas upp.

4 Förbered ditt arbetsutrymme för lödning. Du kommer att tillföra värme till ditt halsband, så arbetar på en fast, ej brandfarlig bas som en tegelsten eller metallyta. Sätt på värmebeständiga handskar och skyddsglasögon.

5 Applicera lödpasta inuti ändkåpan. Du kan använda en tandpetare, eller använda det direkt ur applikatorn. Den lödpasta kommer att fungera som ett lim vid upphettning, sammanbindning av materialen.

6 Värm ändkåpan med facklan. Hålla brännaren 6 inches från ytan. Efter några sekunder kommer lodpasta vända silver och lodet har bildats. Tillåta metallen att svalna.

7 Tvätta lås med tvål och vatten för att avlägsna rester kvar från lodet.