Hur man använder vinyl plattor för ett badrum tak

Hur man använder vinyl plattor för ett badrum tak


Modern design använder visuellt estetiska element som tak behandlingar för att skapa ett annorlunda utseende i ett rum. Designers använder ofta olika element på badrums tak, såsom metall- och vinylplattor, för att skapa en inbjudande atmosfär. Vinyl plattor finns i en mängd olika färger, texturer och mönster. Använda vinyl kakel på badrum tak kräver mycket få verktyg, speciellt när självhäftande plattor, som är lättare och enklare att installera än vanliga vinylplattor, väljs.

Instruktioner

1 Rengör taket noggrant med tvål och vatten. Smuts och skräp göra brickan s limmet misslyckas med att ta tag ordentligt, och fukt i luften kommer att göra kakel falla om den inte är starkt knutna.

2 Ta bort eventuella tak fixturer och lister.

3 Sträck krita linje från mitten av en vägg till mitten av den motsatta väggen. Kontrollera att kritlinje är sträckt och positionerad mot taket. Dra linjen tillbaka och knäppa den och lämnar en blå linje tvärs över mitten av taket.

4 Upprepa processen för de andra två väggarna, vilket skapar ett kryss vid mittpunkten av taket. Snäpp krita linjerna från hörn till hörn i stället för centra av väggarna om du vill skapa ett rutmönster.

5 Dra av baksidan av av en självhäftande sida vid sida och trycker ett hörn av plattan in i hörnet av korset gjorts på taket.

6 Använd en rulle, som liknar den typ som används för att installera tapeter, för att stadigt trycka plattan på plats.

7 Använd brickor i andra tre hörn av korset. Detta är startpunkten. Lägg brickor runt torget du skapade en rad i taget tills du kommer till kanterna eller ett tak fixtur.

8 Mät området nära väggen eller fixturen med ett måttband. Mät från kanten av ett befintligt kakel till fixturen att bestämma den rätta bredd eller längd att plattan måste skäras till.

9 Använd en mattkniv eller vass rakblad för att skära kakel. Du behöver inte trycka på hela vägen genom plattan för att minska den. Skär en linje med bladet, och knäpp plattan längs linjen. Plattan kommer att bryta längs linjen.

10 Byt ut takarmaturer eller lister, tucking några kakel kanter under dem.

11 Använd en fuktig trasa för att torka bort eventuella läckt lim från kakel ansikten.