Hur lång tid att laga en fläskfilé?

Hur lång tid att laga en fläskfilé?

Fläskfilé Grunderna

Fläskfilé är en mångsidig kött och är mycket magert och anbud. Det är oftast säljs som en lång bit av kött och kan tillagas helt eller skäras i mindre bitar för ett brett spektrum av recept. Filén liknar kycklingbröst i att den har mycket lite fett innehåll och kommer snabbt att torka ut om överkokt. Fläskfilé bäst tillagas med hjälp av en torr värme metod såsom panna eller ugn rostning, sautering, gassande eller grillning. Tillagningstid för fläskfilé varierar beroende på snittet och önskade tillagningsmetod.

Pan och Ugn Rostning

Matlagning filén hela kan göras på toppen av kaminen av pan-stekning eller i ugnen. Om stekpanna, torka köttet ordentligt och placera den i en oljad stekpanna värms på hög. Bryn filén på alla sidor, vrid sedan värmen till medium och fortsätta laga filén för ytterligare 10 till 15 minuter. Placera filén på en skylt eller skärbräda, täcka och låt den vila i 5 minuter. Till ugnen grillat en fläskfilé, Värm ugnen till 204 grader C. Brown filén på alla sidor i en oljad, ovenproof stekpanna och sedan avsluta matlagning i ugnen i ytterligare 10 till 15 minuter. Vare stekpanna eller ugn rostning, bör fläsk nå en innertemperatur på 65,5 till 68,3 grader C. Den interna temperatur kommer också att stiga ytterligare -15,0 till -12.2 grader C medan den vilar.

Pan stekning

För mindre styckningsdelar av fläskfilé som medaljonger och scaloppine, är tillagningstiden betydligt kortare. För medaljonger, skär fläsk filén i en tum tjocka skivor och pan stek på hög värme i högst 2 minuter på varje sida. Fläsk kommer att brynas på utsidan och bara något rosa på insidan. För en scaloppine, skär fläsket i halv-tums skivor och pund till en tjocklek ungefär 1/4-tum. Återigen i en oljad stekpanna på hög värme, koka scaloppine skivor utan mer än en minut på varje sida. Fläskfilé tillagas som medaljonger eller scaloppine par fint med antingen en brun pan sås eller en krämbaserad sås.

grillning

Fläskfilé kan också grillas på träkol eller gasgrill men bör antingen kokas hela, i tjocka medaljonger eller kebab kuber. Mindre delar kommer att resultera i filén att torka ut. Om grillning en hel filén, kommer det att ta åtta till 12 minuter, beroende på vilken typ av grill används. Gasgrillar kommer att kräva något längre tillagningstid. För medaljonger och kebab, bör en till två minuter räcker. Köttet bör nå en innertemperatur på 65,5 till 68,3 grader C och ska täckas och får vila i 5 till 10 minuter efter grillning. Grillad fläskfilé kommer ihop väl med antingen en torr gnida, marinad eller sås.