Hur man sy en salwar

Hur man sy en salwar


En salwar är den nedre delen av en Vida byxor - en form av säckiga byxor bärs under en lång tunika, oftast i Pakistan, Indien och Bangladesh. Det kan också kallas en shalwar. Detta unisex plagg innehåller en dragsko av samma tyg på toppen för att gripa höfterna. Det finns många veck i den främre delen av salwar men få i ryggen. En typisk salwar är lös på toppen och tätt på bottnen. Gör din egen salwar kräver precision för alla steg.

Instruktioner

mätningar

1 Ta mätning av omkretsen av höfterna med måttbandet. En salwar är aldrig tätt, så lägg en tum som andrum. Skriv ner det.

2 Mät grenlängd. Du kan göra detta lätt om du bär byxor. Sitta på en stol, och mäta området från toppen av byxan till där de slutar. Tillsätt några inches för extra komfort.

3 Bestäm längden på insidan av benet. Om du redan har en salwar hemma, mäta område från slutet av bandet till grenen. Om du inte har en salwar redan bestämma bredden av bandet du tänker sy. Placera måttbandet vid midjan där du kommer att bära din salwar och låt den täcka hela höften. Detta är vanligtvis 5 till 7 inches, men det kan variera från person till person. Subtrahera detta från din grenen mätning.

4 Mät längden på benen där du kommer att bära salwar till dina fötter.

5 Mät omkretsen av anklarna. Tillsätt några inches, så att du kan glida i foten lätt.

Märkning och Cutting

1 Vik tyget på längden. Lägga den på en plan yta.

2 Halvera omkretsen av dina höfter. Låg måttbandet enligt den nya mätningen på ovansidan av tyget för att undvika slöseri med något tyg. Markera bredden på dina höfter. Lämna lite tyg på båda sidor om linjen. Detta kommer att göra salwar baggier och lättare att sy.

3 Markera längden på bältet. Tillsätt ca en extra tum. Du kommer att sätta den elastiska i denna extra tyg.

4 Dra den nedersta raden av bandet. Klipp längs endast denna linje.

5 Vik resten av tyget på längden. Lägg tyget på din arbetsplats med vecket på toppen. Rikta in andra veck och hålla dem mot dig. Den övre delen av tyget kommer att göra vecken.

6 Lägg tre centimeter till bredden av bandet. Från de översta vecken, markera den nya längden på tyget.

7 Subtrahera grenlängd från den totala längden på salwar. Markera denna längd från toppen av vecket.

8 Halvera omkretsen av fotleden. Från slutet längden av salwar markera detta bredd.

9 Dra en linje från slutet av ankeln till slutet av den första raden du märkt för veck.

10 Sätt sömnad stift på tyger varumärken. Skär salwar i enlighet med alla dina markeringar.

11 Cut längs vecken på toppen av salwar för att separera den i två delar.

Sömnad

1 Öppna salwar så det finns två separata delar. Föra samman de två öppna sidorna av bottenområdet av banden som är tänkta att göra vecken. Sy detta tillsammans.

2 Skär två bitar av kanvas enligt omkretsen av fotleden. Placera dem på botten av salwar och vik tyget över dem. Sy dem på plats horisontellt.

3 Sy de öppna ändarna av bandet tillsammans prydligt. Vända bandet ut och in.

4 Öppna den nedre delen av salwar och lägga den på en stor platt yta. Håll de två flikarna och föra dem till fronten och börja göra veck från båda sidor. Sätt sömnad stift i tyget för att säkra varje veck.

5 Sy längs sömnad stift tills alla vecken är säkrade.

6 Vänd tyget ut. Sy de öppna ändarna av båda benen och grenen tillsammans.

7 Placera botten av salwar in i bandet och sy den på plats.