Hur man gör en ram för en konstnär Canvas

Hur man gör en ram för en konstnär Canvas


Konstverk är en viktig del av kulturen och en kär hobby. Oavsett om du gör det eller sälja det, kan utformningen konstverk bli dyrt. Om du säljer konstverk, inklusive en ram kommer att öka dess värde kraftigt. Lär dig att göra din egen ramar för att spara pengar. Med några verktyg och timmer, kan du göra kvalitetsramar till en låg kostnad. Detta säkerställer också att alla dina bilder kommer att matcha.

Instruktioner

1 Mät omkretsen på arbetsytan så att du vet hur mycket virke att få. Det enklaste material att använda är gjutning, eftersom den redan formad med en liten läpp. Köpa ett par extra inches av gjutning för vinkel nedskärningar och eventuella misstag. Du kommer att behöva samordna mängder balsaträ att skapa en läpp på baksidan.

2 Använd verktyget kniv för att skära remsor av balsaträ. Limma dessa remsor på baksidan av formstycket så det skapar en liten läpp för att hålla bilden. Använda en C-klämma för att hålla den på plats medan den torkar.

3 Mät längden på en sida av målningen på timmer och göra en 45-graders vinkel. Markera vinklar 45 grader mellan varje längd bildramen. Lämna ett par inches mellan varje längd för att rymma för justeringar storlek. Vardera sidan av ramen kommer att se ut som en trapetsoid individuellt.

4 Använd en geringssåg för att göra din nedskärningar. Kom ihåg att om din del är för lång, kan du alltid ta mer av. Om du klipper för mycket av, måste du använda trä kitt eller klippa en ny längd för att åtgärda det.

1 Lägg dina skurna bitar tillsammans för att se till att de gör en perfekt kvadrat och rikta korrekt. Lägg trälim att ansluta bitarna. Linda ram i en bandklämma och låt den torka.

2 Hammer spik för extra stöd. För att förhindra att träet spricker, använd en liten borr för att skapa ett litet hål för naglar. Lägga spikar genom de övre och nedre hörnen.

3 Sand ramen smidigt med medeltunga sandpapper. Tillämpa en fläck finish eller färg till träet. Vissa lister kommer färdiga eller ens med en textural mönster.

4 Fäst ögon skruvar på baksidan av ramen på varje sida på samma avstånd från toppen. Lägg hängande tråd, looping det genom ögat skruvarna två gånger och sedan linda den runt sig själv. Montera duken och hänga den.