Hur slopa restriktionerna för en Honda Metropolitan Scooter

Hur slopa restriktionerna för en Honda Metropolitan Scooter


Honda Metropolitan skotrar, liksom de flesta skotrar, begränsas av en liten bricka som kan hittas på främre remskivan väg inne i scooterns variator system. Ta bort denna bricka derestricts variatorn systemet, vilket resulterar i snabbare upphämtning och en snabbare topp-hastighet. För att få tillgång denna bricka och därmed slopa restriktionerna din Honda Metropolitan, måste du demontera variatorn systemet med olika nycklar.

Instruktioner

1 Ta Metropolitan cykelställ utanför. Den cykelställ är säkrad med ett litet stift som måste lossas med en hylsnyckel innan du kan dra ut och ta bort cykelställ.

2 Skruva loss de sex skruvarna som håller locket på din variator fall metall på plats och ta av locket på din scooter. Variatorn fall är saken din cykelställ fästes till. De sex bultarna är placerade runt omkretsen av locket.

3 Ta bort framhjulet i variator systemet. Framhjulet är en del av ett blocksystem och det hålls på plats av en enda bult genom sin mittpunkt. För att ta bort denna bult, kommer du antingen behöver en luftdriven mutterdragare, eller en bandnyckel och en hylsnyckel. Den mutterdragare är tillräckligt kraftfull för att lossa och ta bort skruven utan att vrida remskivan. Eller så kan du fästa framhjulet med bandnyckel och ta bort bulten med en handdriven hylsnyckel.

4 Ta den lilla brickan bort från staven som stödde den främre remskivan. Denna bricka är den del av din Metropolitan som begränsar dess hastighet.

5 Sätt din Metropolitan tillbaka tillsammans. Se till att bultarna - särskilt bult som håller remskivan - dras åt tillräckligt, annars din skoter kan skramla sönder under drift.