Vad är en Carbon Tråd glödlampa?

Vad är en Carbon Tråd glödlampa?


Den tidigaste formen av glödlampor innehöll kol filament. Dessa var i bruk fram till sekelskiftet, när volframtråd uppfanns. Glödlampor idag fortfarande använda volfram trådar.

Uppfinning

Tvärtemot vad många tror, ​​var det elektriska ljuset uppfanns 1809 av en kemist vid namn Humphry Davy. Han kunde skapa en båge av ljus genom att ansluta en kolremsan till ändarna av två ledningar som var anslutna till ett batteri. Den viktigaste nackdelen var att kolfilament inte bränna mycket lång. Elektriska ljuskällor används varianter av denna metod tills 1876, då Thomas Edison skapade en kol glödtråd som skulle brinna i 40 timmar.

Edisons roll

Thomas Edison gjorde två saker för att få glödlampan i populära bruk: Inte nog med att han uppfinna en glödtråd som skulle brinna i 40 timmar, också placerade han trådarna i en vakuum glödlampa. Denna idé bygger på ett patent utfärdat till Henry Woodward och Matthew Evans 1875. Edison köpte patentet från dem i 1879.

Flytta till Tungsten

År 1906 var General Electric utfärdade ett patent för en metod för att göra volframglöd glödlampor, även om de var mycket dyra att tillverka. År 1910, William David Coolidge skapat ett sätt att få ner kostnaderna för de nya lampor, och de snabbt ersatt de gammaldags kol glödlampor.