Vad Fjädrar Mean till Cherokee

Vad Fjädrar Mean till Cherokee


Fjädrar var allestädes närvarande i Cherokee miljö och slås samman till många aspekter av Cherokee kultur. Förvärv, förberedelse och användning av vissa typer av fjädrar blev traditionella ritualer och i många fall förpassas till specifika medlemmar av stammen. Vissa traditioner måste följas som den om att alla fjädrar utom de av en örn måste hittas av en slump och inte förvärvats för specifika behov. Närvaron av fjädrar av vissa fåglar tillskrevs vissa sjukdomar.

örnfjädrar

Örnfjädrar, särskilt de 12 svanfjädrar, var betydelse för Cherokee. Kungsörn, som kallades "pretty befjädrade örn" av Cherokee folk, var den heliga budbärare mellan jord och himmel. Dess fjädrar användes för dekoration och ceremoniella ritualer. I vissa stammar, skulle en enda eagle svans vara värt en häst. Endast stora krigare eller medicin män fick inneha eller bära kungsörn stjärtfjädrar. Vit skallig örn stjärtfjädrar, symboliserar makt och andlig renhet, bars endast av andliga ledare som en klan mor, en chef eller en medicin helig man. Medan andra i stammen kunde bära eller bära eagle vingfjädrar eller plymer, kan alla bära vanliga fågelfjädrar; andfåglar och kalkon fjädrar var också helig men gemensamt.

Owl fjädrar

Owls ansågs häxor eller förkroppsligade spöken och natt rop screechowl, horned uggla och hooting Uggla ansågs onda omen, så deras fjädrar inte slitna. Dock en lång uggla ving fjäder eller stjärtfjäder indränkt i vatten och används för att bada ett barns ögon för att hålla honom vaken hela natten.

Blue Jay Feather

Blue Jays inte särskilt uppskattade av Cherokees, men indränkt Blue Jay fjädrar tillämpades på ögonen för att göra ett barn en tidig utbyggnad.

Buzzard Fjädrar

Till Cherokee var ormvråk vara en läkare fågel som kunde skydda dem från sjukdomar som smittkoppor. Därför fjädrar från en vråk måste tas på allvar. Även boll spelare trodde att bära ormvråk fjädrar orsakade skallighet, ormvråk fjädrar placerade över dörrar hålls häxor ut. Ett rör skära från en vråk quill var transport används för att blåsa medicin på en skottskada; därefter blev ormvråk ner placerades över såret.

Great White / American Egret

De stora vita eller amerikanska egret fjädrar som bärs av boll spelare kan ha sitt ursprung som freds emblem.

Turkiet fjädrar

Även Turkiet fjädrar inte hålla mycket betyder för Cherokee, var de ofta används i dekoration. Kvinnor bar kalkon fjäder mantlar i början av 1700-talet. Men de var inte bärs av boll spelare av rädsla för att odla en wattle.

hök fjädrar

Hökar i Cherokee mytologi representerade enhet mot en gemensam fiende. De första fjädrar bundna till kronan av alla basebollspelare och krigare inte målade, och om det inte tas från en högern av en korp eller örn, togs de från rightwings av hökar som berget hök, sparvhök, stor kyckling hök eller långstjärtad hök. Den andra fjäder vävs in i första fjäder i en krigares hårtofs var tre till fyra inches lång och målade eller färgade röda. Dessa fjädrar togs från området direkt under stjärten av en hök eller en örn.