Hur man testar lysrörsarmaturer

Hur man testar lysrörsarmaturer


En fluorescerande ljus är ett rör fyllt med en gas som skapar ljus när elektricitet leds genom den. Förkopplingsdonen på sidorna av lysröret styra intensiteten av den el som flyter genom lampan att excitera kvicksilverångor. När förkopplingsdon funktionsfel ljus kan flimra eller göra ett högt surrande ljud. Testning kan vara nödvändigt för att bestämma om de förkopplingsdon är dåliga och behöver bytas ut.

Instruktioner

1 Kontrollera att det finns ström går till armatur innan du gör ytterligare felsökning. Inspektera säkringsdosan för rummet för att se till rummet tar emot el.

2 Inspektera glödlampa, efter mörka fläckar nära ändarna. Mörka fläckar tyder på att lampan är trasig och behöver bytas ut.

3 Tryck på sonderna din multimeter mot de två stiften kommer från slutet av ljuset för att kontrollera om det finns en kontinuitet mellan de två. Om det inte finns någon kontinuitet elektrod är dåliga.

4 Placera lysrör i en fluorescerande fixtur du vet fungerar om ovanstående tester inte visar att lampan är dålig. Det kan finnas en gasläcka som inte kan detekteras. Byt ut glödlampan om det fortfarande inte fungerar.

5 Öppna inneslutningsdelen av det fluorescerande fixtur för att exponera ballast. Leta efter läckande olja. Läckande olja innebär ballasten bör bytas ut. Håll en multimeter till högspänningssidan av ballasten (som anges på kopplingsschemat på ballasten) och test för kontinuitet. Byt ballasten om det inte finns någon kontinuitet.