Hur man bygger din slits biceps

Hur man bygger din slits biceps


Dina biceps är musklerna som finns på framsidan av överarmen. Även om det ser ut som en muskel, det faktiskt består av två. De böja din arm och hjälpa dig att lyfta saker. De flesta biceps tårar uppstå när du lyfter alltför mycket vikt. Om du har reumatoid artrit eller lider av skuldra impingement, sannolikheten för att du upplever helt eller delvis biceps riva ökar. "När senan är helt brista, kommer biceps muskeln dras tillbaka i riktning mot axeln, vilket resulterar i en boll-liknande utseende ½ - ¾ av vägen upp armen," enligt den Physio Room.

Instruktioner

1. Bestäm att du verkligen har spruckit din biceps. Symtomen omfattar ett knäppande eller skarp smärta i armbågen regionen, dov smärta närmare axeln, blåmärken och svullnad och förlust av styrka när böja armen eller vända sig i armbågen. Se en läkare för en ordentlig diagnos.

2 Utvärdera svårighetsgrad av tår. En fullständig tår kräver operation om du är ung, atletisk eller vill ha full funktion av dina biceps. Konservativ behandling, vilket innebär vila och arbetsterapi, kan räcka för att behandla parti tårar. "Aktivitetsnivån hos patienten (låg efterfrågan jämfört med hög efterfrågan) kommer att vara en av de primära avgörande faktorerna", förklarar Physio Room.

3 Följ din läkares rekommendation. Om det innebar opereras, måste du sjukgymnastik för att återfå rörelseomfång, flexibilitet och styrka i biceps muskler. Börja med att använda ett pund vikter gör bicep lockar och gradvis öka vikten när du blir starkare. Den inledande processen tar i allmänhet sex till åtta weeks.You kan vikt tåg lätt att använda bänkpress och skulder pressar på tre eller tre ad en halv månad efter op märke. Förväntar sex till nio månader efter operationen för att återfå full funktion av armen.

4 Har din arm undersökas för att se till att du inte har några andra skador om din läkare rekommenderar konservativ hantering av din trasiga biceps. Vila armen under det akuta skedet. Du kan behöva lägga den i en sele. Ingest icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) för att minska inflammation och använda ice massage och kallt förpackningar för att styra svullnad. Följ de ovannämnda postoperativa förslag att återfå funktion.