Lägga till kalk till jorden

Lägga till kalk till jorden


PH-värdet i jorden i en viss åtgärder området hur alkaliskt eller surt är det. Sandjord eller lerjordar är kända för att vara naturligt sura och har ett lågt pH. Detta är perfekt om du försöker att växa syraälskande växter såsom rhododendron eller azalea, men kan hindra utvecklingen av växter som trivs i en neutral eller alkalisk miljö, såsom majs eller bönor. PH-värdet i jorden kan höjas, vilket gör det mindre surt, genom att tillsätta dolomit kalksten eller kalk, till jorden.

Instruktioner

1 Analysera din jord med en test kit för att bestämma dess pH-värde. Resultaten av testet kommer att hjälpa dig att avgöra hur mycket kalk för att lägga till din jord per kvadratfot av egendom.

2 Tid din ansökan av kalk på lämpligt sätt. Kalk kan användas när som helst, men tillämpa den på hösten gör tillsatsen arbeta sig in i jorden och vara helt genomförda före plantering följande vår. Kalk kan tillsättas under våren, även om det är bäst att tillämpa det flera veckor innan plantering för att ge kalk tid att reagera med jorden och höja pH-värdet.

3 Till marken där du vill använda kalk, bryta upp markytan med rototiller. Smash stora smutsklumpar med en kratta eller spade och ta bort stenar eller skräp. Rake åker jord, utjämning och utjämning ytan.

4 Placera kalksten i tratten av en tryck trädgård spridare. Justera inställningarna för sprida att motsvara de rekommenderade kalkappliceringsmängder för din jord. I allmänhet, aldrig använda mer än 22.7kg. mald kalksten per 1000 kvadratfot mark.

5 Skjut spridaren över bearbetad jord. Gå långsamt, rör sig i en horisontell riktning, sprida kalk i ett tunt, jämnt lager. Applicera en andra beläggning av kalk genom förflyttning i en vertikal riktning för att säkerställa fullständig täckning.

6 Till området en andra gång för att införliva kalk i jorden.

7 Vatten ansökan området noggrant för att hjälpa jorden absorbera kalksten. Detta leder till en efterföljande förändring av pH.