Vad är skillnaden mellan efter fem och te längd klänningar?

Vad är skillnaden mellan efter fem och te längd klänningar?


I början av 1920-talet, blomstrande ekonomi och uppkomsten av jazzmusik och speakeasies födde ett helt nytt sätt att umgås: cocktail timme. För kvinnor, skapade det ett behov av ett nytt sätt att klä upp som var alltför formellt för en avslappnad dag klänning men alltför tillbakalutat för en balklänning. "Cocktail klänning" som formgivare dubbade det kom i olika längder och stilar; om te-längd, ballerina-längd, eller "efter fem", det innebar en kvinna såg sofistikerad och polerad med bara en antydan av sass.

Historia

Vad är skillnaden mellan efter fem och te längd klänningar?


Medan en te-längd klänning föreslår demurely smuttar darjeeling termen faktiskt kom från en klädstil populär vid sekelskiftet, som, enligt Emily Post, liknade mer en ballgown än en cocktail klänning. Med ärmar och tåg, kvinnor ofta bar den för casual middagar hemma.

Födelse Tea Dress

Vad är skillnaden mellan efter fem och te längd klänningar?


När cocktail timme började blomstra på 1920-talet, "te klänning" kom att hänvisa till cocktail klänning med en kjol längd någonstans nedanför knäet men ovanför ankeln, om det bars att smutta te. "Tea-längd" dessa dagar innebär nästan alltid en klänning faller strax under knäet. Montering med deras dagtid rötter, är te klänningar ofta i ligher tyger som bomull och ull GABARDIN, och är lämpliga för dressat dagtid evenemang såsom bröllop. Nyckfulla mönster, blommor och pasteller är vanliga.

Den Ballerina Dress

En ballerina längd, å andra sidan, faller till ankeln, och tar sitt namn från de kläderna bärs av prima ballerinor. Även liknar den typ av mer avslappnade "dansdräkter" som gjorts under den första delen av 20-talet, sedan 1980-talet, är klänningar ballerina längd oftast utsedda ballgowns.

Den "Sent Five"

"Efter fem" hänvisar till den traditionella cocktail timme klockan fem, och är mer av en colloqiualism än en formell sikt. Till skillnad från en te klänning, som indikerade en viss längd kjol, den "efter fem" anger ingen specifik kjol längd. Således, "efter fem" klänningar, oavsett på vilken längd, kan innebära den lilla svarta klänningen blev känd genom Coco Chanel, eller en gjord av flera sumptous tyger, som siden eller satin.

Rolig fakta

Coco Chanel uppfann "lilla svarta" i 1926, för att göra det möjligt för kvinnor att övergången smidigt från teatime till kväll, och stilen är fortfarande ständigt populärt i dag.