Hur tar jag en Dell Computer Tower Apart?

Hur tar jag en Dell Computer Tower Apart?


En av fördelarna med stationära datorer är den lätthet med vilken de kan demonteras för att ersätta och reparationskomponenter. Dell-datorer är inget undantag. Om du känner dig runt en stjärnskruvmejsel, kan du ha din Dell torn demonteras på nolltid. Tänk på att alla Dell torn är lite annorlunda, så förfarandet kan variera något för din dator.

Instruktioner

1 Stäng av din Dell-dator och koppla ur strömkabeln och eventuella tillbehör som du har anslutna till tornet. Ställ ditt torn på ett bord och ge dig själv gott om arbetsutrymme. Lägg ditt torn på sin sida.

2 Ta bort de två skruvarna längs baksidan av tornet, som håller sidopanelen på plats. Skjut sidopanelen mot baksidan av datorn för att låsa upp den och lyft upp för att ta bort den. Ta bort frontpanelen genom att trycka in på ramen klipp och skjuta infattningen bort från huvudfrågan.

3 Fäst en elektro handled band på handleden. Kläm den andra änden till metallram Dell tornet.

4 Koppla bort SATA-kablar från baksidan av alla hårddiskar och optiska enheter i ditt torn. Koppla kablarna från moderkortet också. Koppla strömkablarna från baksidan av enheterna.

5 Ta bort hårddisken genom att ta bort de fyra skruvarna som håller den på plats. Skjut bilresa från datorns framsida och dra ut den ur tornet.

6 Ta bort skruvarna som håller den optiska enheten på plats och skjut den bort från datorns framsida för att ta bort den.

7 Ta bort minnesmodulerna. Minnesmodulerna kommer att vara placerad nära mitten av moderkortet. Tryck ned spärrhakarna på vardera sidan av minnesmodulerna. När klämmorna lösgöra ta modulerna vid deras kanter och dra dem ut ur sina hålor.

8 Ta bort eventuella PCI-kort. PCI-kort inkluderar typiskt ljudkort och grafikkort. Ta bort skruven från datorns baksida som håller hållaren på plats. Ta konsolen från datorns baksida. Ta varje kort av de övre hörnen och lyft dem försiktigt ur sina hålor.

9 Koppla ur och ta bort eventuella återstående komponenter. Dessa kan innefatta diskettenheter och kortläsare. Koppla bort kablarna från moderkortet. Ta bort eventuella skruvar som håller komponenterna på plats och skjut dem ur sina fästen.

10 Ta bort strömförsörjningen. Koppla bort strömkabeln som går från strömförsörjningen till moderkortet. Ta bort de fyra skruvarna från baksidan av datorn, håller strömförsörjningen på plats. Skjut nätaggregatet ur sitt fäste för att ta bort den.

11 Ta bort processorn och fläkten. Vänd på låsknappen på sidan av fläkten. Lyft fläkten rakt upp för att ta bort den. Vänd på låsknappen på CPU upp. Ta processorn i sidorna och lyft den rakt upp för att ta bort den.

12 Ta bort de åtta skruvarna som håller moderkortet på plats. Lyft moderkortet rakt upp för att ta bort den från tornet.