Hur man installerar dubbla garderob dörrar

Hur man installerar dubbla garderob dörrar


Dubbla Bifold dörrar är en markant förbättring jämfört med de traditionella skjutdörrar så vanliga på garderober. Medan den äldre stil dörren bara tillåter dig att få tillgång till halva garderoben i taget, och kan vara mycket svårt att öppna och stänga, dubbla dörrar swing öppna lätt att avslöja hela garderobsutrymme. Installera dubbla Bifold dörrar är i allmänhet mycket lätt och kräver lite mer än att skruva i spåret och poppar dörren på plats.

Instruktioner

1 Lyft befintliga skjutdörrar gratis och ta bort dem. Skruva av spår för skjutdörrar, eller täck den med trä trim om det är infälld. Hoppa över detta steg om du installerar dubbla dörrar i en ny garderob, snarare än att ersätta en gammal dörr.

2 Mät dörröppningen och köpa ett par dubbla Bifold dörrar för att passa. Om du inte kan hitta en exakt passning, köpa en uppsättning något för stor och raka till storlek med en effekt hyvel.

3 Skruv de ytmonterade spår till början av ramen. Använda ett lod för att lokalisera den korrekta positionen av de nedre vridpunkter, direkt under spåret. Skruva svängfästena på plats, ett i vardera hörnet av golvet.

4 Ställ in en av dörrarna till en lämplig lägre vridpunkten. Snäppa den yttre övre hörnet i den övre sväng, och det inre hörnet i spåret. Upprepa för den andra dörren.