Hur hänga en matta med kardborre & #xAE; på Gips

Hur hänga en matta med kardborre & #xAE; på Gips


Handvävda mattor och mattor är inte mindre konstverk än målningen över din spis mantel. Mattor ser fantastisk på väggarna som textilkonst. Men du måste hänga dem på rätt sätt, eller du skada din matta och din gips. Du måste fördela vikten av mattan för att hålla den från att riva eller skevhet och låta dubbarna bära tyngden för väggen.

Instruktioner

1 Mät den hängande längden och bredden på din matta, och markera placeringen på väggen med en blyertspenna. Rita en penslade linje, som representerar den övre kanten av mattan, en tum under höjdmarkeringar. Använd en måttstock för att få en rak linje, och kolla upp det med en nivå.

2 Köp en trim styrelse, furring remsa eller någon lång, smal ombord åtminstone två inches bred som inte skjuta ut mer än en halv tum från väggen. Skär styrelsen en tum kortare än din matta bredd.

3 Skär tunga, två tum, sy-på Velcro till en remsa en tum kortare än din matta bredd.

4 häfta sträv halvan av Velcro till din styrelse. Använd massor av häftklamrar. Det kommer inte att skada Velcro, och det hjälper mattan hänger säkert.

5 Leta reda på väggreglar längs ritat linjen. Skruva fast kortet i väggen på dubbar, med hjälp av en borr och skruv bitar. Använd en nivå för att se till att styrelsen hänger rakt.

6 Cut tre-tums bomull sadelgjord (den typ som används för möbelprojekt) i en remsa en tum kortare än din matta bredd. Centrera fuzzy halvan av Velcro remsa på bomull sadelgjord, vilket lämnar en halv tum vid toppen och botten. Stift den på plats. Använd en symaskin för att sy den Velcro till bomulls bandet.

7 Hand sy bomull bandet över toppen av din matta, en halv tum under den övre kanten. För att hålla din matta från stretching, börja i mitten och sy utåt varje kant. Lämna en halv tum av matta fritt utrymme på varje ände. Använd en kraftig nål och tunga bomullstråd och sy med en efterstygn.

8 Håll matta upp mot väggen, och tryck de två halvorna av Velcro tillsammans. Tryck bestämt, från en ände av remsan till den andra.