Hur berätta om Linoleum har asbest i det

Hur berätta om Linoleum har asbest i det


Luftburna asbestfibrer har potential att vara dödligt. Med tiden kan inhalerade asbestfibrer orsaka malignt mesoteliom, en cancer i lungan foder och buk; asbestos, en ärrbildning i lungvävnaden; pleural sjukdom, en förtjockning av lungvävnad som försämrar andning; och lungcancer. Om du köper ett nytt hem eller funderar på en renovering, är det viktigt att kontrollera om asbest förekommer i golv som linoleum för att skydda din hälsa och din familj.

Instruktioner

1 avgöra om det finns en omedelbar risk för asbest förgiftning. Asbest är bara farligt när det är i luften. När de är närvarande i golv som linoleum, är det normalt inrotad och det är osannolikt att bli luftburna utan andra faktorer. Om du planerar att ta bort din linoleumgolv eller om den kommer att regelbundet repad och skrapade, bör du testa det.

2 Spraya plåstret av linoleum du tänker testa med lite vatten. Detta kommer att hjälpa till att hålla asbestfibrer från lättning när du tar bort provet.

3 Klipp ut en kvadrat med linoleum som är en tum på alla sidor med kniven. Detta är absolut nödvändigt för ett lyckat test.

4 Täta provet i ren plastpåse, och märka det.

5 Rengör området runt där du tog bort provet med en fuktig pappershandduk.

6 Skicka provet till ett test asbesttjänst.