Hur man installerar sönderfall Granit Gångvägar

Hur man installerar sönderfall Granit Gångvägar


Nedbryts granit är ett löst landskaps material bestående av uppdelade granit. Dess sandig konsistens, blandas med ¼-tums bitar av granit, bildar en komprimer, långvarig yta. Sönder granit appliceras i ett av två sätt: lös eller med ett harts på toppen som skapar en fast yta. För en enkel, avslappnad väg, kan du använda löst sönder granit och grundläggande verktyg för att installera en gångväg i en dag eller två.

Instruktioner

1 Gör en allmän skiss av din trädgård, inklusive permanenta landskapselement såsom träd, staket och sluttningar. Bestämma banan för gångväg och dess bredd. Sekundära vägar har en typisk bredd av 30 till 36 inches, medan en primär gångväg bör vara ungefär 4 fot bred. Lägg rep eller slangar längs gångväg gränser.

2 Klipp längs gränserna med en spade och gräva omkring sex inches av jord från området. Fortsätt gräva med en spade tills botten är platt, och packa ner alven med en hand sabotage.

3 Rake 2 inches av förpackning, grus och stendamm över platsen och tamp ner. Kompakt pack bildar en nästan fast yta för att hålla nedbrutet granit från att sjunka med tiden. Lägg landskapet tyg över förpackningen för att blockera ogräs och förstärka löst underlag.

4 skyffeln nedbrutet granit över ytan tills den är marknivå. Rake det jämnt och tamp ner för att packa materialet ordentligt. Lägg till ytterligare två-tums lager i mitten av gångvägen, och packa den för att bilda en liten lutning på sidorna så att mitten är den högsta punkten. Lutande sönder granit hindrar pölar bildas på en gångväg.

5 Montera kant längs sidorna med metall eller plast kantlister, en hammare och spik spikar att innehålla löst material och stoppa ogräs intrång. För en mer formell look, använd asfaltläggare eller natursten som begränsningar kant.