Hur man drar Geometriska designer för träbearbetning

Hur man drar Geometriska designer för träbearbetning


Många träbearbetning projekt skulle kunna förbättras med lite dekoration. Varför nöja sig med en vanlig fasad när du kan slutföra projektet med din egen design? Geometriska mönster kan öka individualitet din träbearbetning och lägga till en helt ny dimension till din hobby. Använda några enkla verktyg kan du skapa permanenta geometriska mönster för alla träbearbetning projekt utan att använda färger och kemikalier. Med rätt förberedelser kan du rita en grundläggande geometrisk design i trä i en timme eller två.

Instruktioner

1 Rensa ett arbetsområde. Spetsen på den vedeldade verktyget kommer att få ganska varmt: tillräckligt varm för att bränna eller antända papper och herrelösa bitar av skräp. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att arbeta nära ett utlopp. Undvik att använda en förlängningssladd om möjligt eftersom det kan bli trassliga under arbetet.

2 Förbered ytan. Den vedeldade verktyg som fungerar bäst på en slät yta. Om veden inte redan slipas, använd sandpapper för att avlägsna eventuella kärvar. Lätt skissa din geometriska designen på trä med en penna och en linjal för att upprätthålla perfekt raka kanter.

3 Koppla in den vedeldade verktyget och låt det att värma upp på kakel i några minuter före användning. Lätt spåra din ritat konturerna med verktyget, med hjälp av breda bladet av verktyget (inte spets). Håll verktyget flytta till undvika överbränning träet. Du kan alltid göra linjerna mörkare och djupare senare.

4 Om kolrest börjar bildas på spetsen av den vedeldade verktyget, placera sandpapper på kakel och lätt dra kniven på sandpapper (en gång på varje sida).