Hur man sparar ett mullbärsträd som är nästan död

Hur man sparar ett mullbärsträd som är nästan död


Mullbärsträd är benägna att många sjukdomar, inklusive bakteriell gissel, cankers, bomull rotröta, Armillaria rotröta, vått trä och trä förfall. Som en del av dessa sjukdomar är allvarligare än andra, sannolikheten för att spara döende träd beror på hur djupt liggande infektionen är. I vissa fall kommer det att finnas något du kan göra för att rädda trädet - till exempel finns ingen behandling tillgänglig för bomull rotröta när trädet är helt infekterad.

Instruktioner

1 Ta bort de döda eller döende grenar från mullbärsträd så fort du ser dem.

2 anställa en erfaren professionell att identifiera vad som orsakar sjukdomen. Om trädet ska sparas, måste du agera snabbt utan mycket tid för att prova olika behandlingsalternativ. Ibland bara en professionell kan ge en korrekt diagnos. Vissa sjukdomar är mycket lika, såsom bomull rotröta och andra svamprelaterade rotröta infektioner.

3 Behandla mullbärsträd som rekommenderas av professionella. Till exempel, om diagnosen är sotig kräfta sjukdom, kan råd skulle vara att minska beskärning och rengör beskärningsverktyg i en 20 procent blekmedel. Först rensa infekterade grenar och bli av med dem, sedan använda en fungicid för att stoppa smittan.