Hur Carve Cameos

Hur Carve Cameos


Konsten att skära snäckor och ädelstenar för att markera sina olikfärgade skikten välkänd i den antika världen. Den första registrerade cameo höggs omkring 330 f.Kr., och tekniken för hand göra cameos har förändrats mycket under århundradena. I modern tid, de flesta cameos är helt eller delvis maskintillverkade. Det finns två typer av cameo: "lättnad", där bilden stiger från materialet, och "djuptrycks", i vilken skärmdelen är huggen i materialet. Detta är sättet att skära en lättnad cameo använder snäcka.

Instruktioner

Forma Cameo

1 Rita en oval form på skalet med en penna och skär längs linjen med hjälp av ett tunt blad, fintandad handsåg. Den ovala formen kan fulländas på en slipmaskin.

2 Markera på skalet, i blyerts, konturerna av en form som kommer att vara "höjs" från skalet. Detta kallas profilen.

3 Mold profilen med en allvarligare, en metall skrapning verktyg. Kallas en "bulino" (vilket betyder allvarligare på italienska), är det en av fyra Gravers som traditionellt används för att tillverka skärmdelar. De andra är flata runda och trekantig. Under detta stadium det översta lagret av skalet avlägsnas. Detta kan göras med en slipmaskin för att spara tid.

4 Blöt skalet i olivolja när profilen har skurits.

5 Rengör med tvål och vatten och polera med en mjuk borste.

Gravera Cameo

1 Rita en bild av vad den färdiga cameo bilden ska se ut.

2 gravera cameo detaljerade funktioner, efter skiss, och med skalet hålls stadigt på plats på arbetsbänken. Samma fyra Gravers kan användas för alla delar av arbetet.

3 Rengör färdiga cameo med olivolja och sedan försiktigt bort oljan med tvål och vatten.

4 Fäst cameo i en inställning. Traditionellt kommer detta att vara handgjorda och oftast är av guld eller silver. De enklaste inställningar görs genom att skära lövtunna längder av guld eller silver bara något bredare än cameo. Dessa lindade runt kanten av cameo, limmas lätt med juvelerare 'lim och vikas över. Ett spänne eller ett stift kan limmas på baksidan för att fästa skärmdelen på kläderna.