Flätor och Dreadlock Styles

Flätor och Dreadlock Styles


Medan vem som helst med någon typ hår kan bära flätor, dreadlocks lämpar sig bättre för hår som är naturligt kinky. Människor med naturligt rakt hår kan växa dreadlocks, men det är en svårare process med oförutsägbara slutresultat. Flätor och dreadlocks är typiskt sett på människor av afrikansk härkomst, eftersom deras coily hårstruktur är väl lämpad för dessa stilar.

Historia

Flätor och Dreadlock Styles


Cornrow flätor är flätor som är fästa till hårbotten. Som håret är flätat tillbaka från hårfästet, läggs det in i varje fläta, så att den fixerar sig självt till huvudet. Rastaflätor har sitt ursprung i Afrika, där slavar väckt denna unika stil till olika delar av världen. Enkla rastaflätor kan titulera riktade rakt bakåt, men intrikata mönster är också möjliga, såsom sicksack rastaflätor.

Identifiering

Dreadlocks är linor av hår som bildas när håret är inte längre kammade igenom. Hår mattor till slut på sig själv och blir smält. När börjar växa dreadlocks, är det viktigt att dela håret i enhetliga sektioner. Som dreadlocks mogna, kan varje lås inte separeras. Detta skiljer sig från flätor, som är tre separata delar av håret entwined tillsammans. Flätor lätt tas ner för att stylas igen, medan dreadlocks inte.

missuppfattningar

Alla som bär dreadlocks är inte en Rastafari, anhängare av den Rastafari rörelsen. Vissa människor bär dreadlocks eftersom de vill helt enkelt lite underhåll av stilen. Dreadlocks kan schampon och kondition precis som alla andra hår, så de är inte naturligt smutsig. Flätor kan titulera på något hår konsistens. Rastaflätor kan inte pågå så länge på rakt hår som de gör på coily hår eftersom kinkier hår håller denna stil på plats bättre än hår som är bra och hal, men andra fläta stilar, såsom flätor och franska flätor, lämpar sig för alla hårtyper .

Tidsram

Fläta hår kan ta allt från några minuter till en hel dag. Det beror på längden på håret, komplexiteten av stilen och huruvida eller inte förlängningar används. Flätor som tar längst tid att skapa är mycket mager (såsom mikro-flätor) och involverar tillägg hår. Dreadlocks tar ungefär tre till sex månader innan de tar form. Efter cirka 18 månader, de är mogna. Den lockigare håret är, att mindre tid det tar dreadlocks bildas.

fördelar

Att bära flätor, med eller utan tillägg och dreadlocks är en lättskött sätt för människor med lockigt hår att styla det. Eftersom fläta stilar såsom flätor och rastaflätor kan pågå i flera dagar till ett par veckor, det finns mindre manipulation och daglig styling, vilket är bättre för bräcklig svart hår. Dreadlocks kan vara en tvätt-and-go stil. Lock-bärare kan lämna dem hänger löst eller dra dem tillbaka eller upp till updos. Både flätor och dreadlocks inte lita på värme stil, vilket är fördelaktigt för hälsan hos håret.