Hur man Unbind en spiral binder bok

Hur man Unbind en spiral binder bok


Spiral är en av flera olika typer av bindande alternativ för böcker. Det gynnar från att vara billig, snyggt utseende och effektiv. Om emellertid de spiraler måste tas bort, är denna aktivitet lätt att slutföra.

Instruktioner

1 Placera den bundna boken på den plana ytan och placera ett tungt föremål, såsom en bok, på toppen av sidorna, lämnar spiral exponerade. Detta steg kommer att hålla den bundna boken på plats medan du arbetar för att ta bort spiralerna.

2 Leta efter den övre änden av spiralbindning och lokalisera var den har krusade för att förhindra sidorna från att falla ut ur den bundna boken. Med hjälp av ett par nål näsa tänger, ta och rätta till krusade delen av bindning.

3 Skär bort nu raka delen av bindning med hjälp av en sax.

4 Gå till den nedre änden av den spiralbindning för att bestämma vilken väg bindningen har trätts genom hålen i ryggraden av den bärbara datorn.

5 Håll spiralbindning i botten, vrida den i motsatt riktning från hur det träddes. Fortsätt att gänga bindningen nedåt tills den avskurna ändan har passerat genom alla hålen och bindnings har tagits bort.