Hur man stoppar en papegoja från att tugga hans fjädrar

Hur man stoppar en papegoja från att tugga hans fjädrar


När en papegoja tuggar sina fjädrar det kanske först verkar vara ruggning. Ruggning är en normal process som inte ska lämna din papegoja med kala fläckar eller andra skador. Men är fjäder tugga ett allvarligt problem som kan förstöra papegoja fjädrar för gott. Fjäder plockning och tuggar i papegojor kan orsakas av hälsoproblem eller stressiga situationer. Ogästvänliga miljöer, näringsbrister och tristess finns flera skäl till en papegoja att bli stressade och tugga dess fjädrar.

Instruktioner

1 Flytta papegoja bur till en lugn, lugnt område med naturligt ljus och en behaglig temperatur. En obekväm miljö kan orsaka papegojor att plocka eller tugga från stress.

2 Slå på fågel till ett livsmedel av hög kvalitet för att se till att det blir rätt mängd näringsämnen, såsom protein i sin kost.

3 Ta bort alla andra fåglar från buren om din papegoja är inte ensam, som andra fåglar kan tugga på fågel fjädrar eller orsakar det överskott stress.

4 Ge din papegoja några leksaker att leka med eller leka med den oftare för att hålla den från att bli uttråkad. Fåglar tugga ofta eller plocka sina fjädrar när de har något att göra.

5 Spraya fågel försiktigt med en blandning av senap och vatten eller munvatten och vatten för att förhindra papegojan från att vilja smaka på tvivelaktiga fjädrar när det tuggar. Gör detta om de tidigare stegen inte har fungerat.

6 Ta din fågel till veterinären om de tidigare stegen inte har slutat din fågel från att tugga sina fjädrar. En veterinär kan köra tester för att kontrollera om papegojan tar emot tillräckligt med näring och diagnos papegojan noggrant.