Idéer för undervisning barn att rita

Idéer för undervisning barn att rita


Barn går igenom flera stadier i hjärnans utveckling när de växer, och deras ritningar kan utveckla och mogna tillsammans med denna utveckling. Men de flesta barn, inte lära sig att rita, kan bli avskräckta att deras ritningar ser inte realistiskt, och kommer ofta ge upp försöken. Det finns flera metoder en vuxen kan använda för att hjälpa ett barn att lära sig att rita.

Använda geometriska former

Idéer för undervisning barn att rita


Barn lär sig geometriska former tidigt, såsom cirklar, rektanglar, trianglar, etc. Ett steg-för-steg lektion använder former för att hjälpa barn i utarbetandet. Till exempel, består en nallebjörn huvud huvudsakligen av cirkulära former. Barnet kan visas att rita en stor cirkel för björnens huvud och två halvcirklar för öronen. En mindre cirkel nära botten av björnhuvud gör en del av björnansikte och näsa. Med steg-för-steg-instruktioner som detta kommer ett barn att lyckas i att dra en mer realistisk siffra.

Placera bilden upp-ner

Idéer för undervisning barn att rita


Vänd bilden upp och ned. Barn, liksom vuxna, kan lära sig att "se" annorlunda, och sedan dra annorlunda. Författare Betty Edwards 1979 bok som heter "Rita på höger sida av hjärnan," lär människor att se annorlunda. En teknik för barn är att vända ett fotografi eller annat föremål upp och ned, så att i stället för att se en näsa och rita en triangulär objekt som de tror är en näsa kommer ett barn ha större möjlighet att bara se bilden som en serie linjer och rita vad hon ser, snarare än vad hon tycker borde vara där.

Känsla objektet

Idéer för undervisning barn att rita


Uppmuntra ett barn att känna ett föremål innan man drar den. Till exempel om barnet vill rita en blomma, har han använda sin pekfinger till "spår" runt blomman själv och känna var hans hand går. Du kan använda fingret mot hans för att vägleda honom runt kanterna på objektet. Sedan be honom att öva sätta dessa kurvor som han kände på papper med sin penna. Efter att ha tittat på blomman, kommer han att "känna" det igen i hans sinne medan han drar.

Blind Ritning

Idéer för undervisning barn att rita


Har barnet försöker dra något i en enda rad, utan att titta på det. Om den är alltför frestande att titta, placera bit papper och penna enligt en avsats eller på en pall under bordet. Placera ett objekt som en vas eller en sko på bordet, och hjälpa barnet sätta sin penna på papper för en startpunkt. Instruera henne att tänka på formen i hennes sinne och försöka dra den utan att lyfta sin penna från papper. Om hon av misstag lyfter pennan, kan hon bara ser tillräckligt länge för att sätta pennan spets tillbaka på papperet. Detta hjälper barnet att växla läge att tänka igen, så att hon inte förlitar sig på sina egna blicken fäst på pappret, men känslan av formen som hennes penna flyttar.

Korta Timed Ritningar

Idéer för undervisning barn att rita


Korta Fristen ritningar hjälpa ett barn att förenkla linjerna dras och koncentrera sig på grundläggande former. Ha en person sitta som en modell, eller sätta ihop ett arrangemang av objekt. Berätta för barnet att för första praktik ritning, har han 15 minuter att rita vad han ser. När tiden är slut, ge honom en ren pappersark och berätta för honom att den här gången kommer han att dra samma sak, men kommer endast att ha sju minuter att dra. Återigen, efter tiden är slut, ge honom en pappersark och berätta för honom att han har två minuter att rita vad han ser. Vanligtvis, när barnet är på två minuter ritning, han koncentrerar sig på mycket enkla linjer och försöker inte sätta detalj, som ofta kan spåra honom från avslutar en ritning.