Diy veranda taket

Diy veranda taket


En gör-det-själv veranda taket kommer inte bara ge dig och din familj skydd från väder och vind, men det kommer också att du kan njuta fullt ut av din veranda. Om du har grundläggande snickeri färdigheter, bygga en veranda tak är inte ett svårt projekt. Den försiktiga strategi för att planera din veranda tak är att blanda taket med stil och material som används på sträckan taket ovanför veranda.

Förberedelse

Genomför en genom inspektion av den befintliga strukturen. Börja med väggen där taket kommer att knytas till huset. Också undersöka de aktuella veranda stödbalkar och betong bryggor. Skadade komponenter måste repareras för att säkerställa att den extra vikten av det nya taket kommer att ha den nödvändiga stöd. Ta reda på vad de byggnormer är för veranda-takkonstruktionen. Många byggavdelningar har specifikationerna för minsta tillåtna lutningen för tak samt godkända metoder för att fästa boken styrelsen att huset inramning. Uppfylla minimi byggnad kodens krav, eller ens överträffa dem. Du kommer förmodligen att behöva få en bygglov innan du kan börja din DIY veranda tak projekt. Vanligtvis måste en byggnad inspektör ge slutligt godkännande när arbetet är färdigt.

Konstruera taket

Följ den lokala byggnadsordningen för den rätta metoden att säkra boken styrelsen att huset inramning. Huvudboken styrelse är den horisontella plankan, som måste bestå av minst två-av-6 styrelse, som fungerar som plattan för att fästa taksparrarna. Hålla i åtanke måste liggaren kortet placeras något högre än taket stödbalken för att redogöra för lutningen av taket. Använd tryckimpregnerat virke och se till att är rak. Liggaren ombord måste vara lod och nivå för att säkerställa korrekt inriktning av taket. Gör skarven mellan taket och huset vattentät genom att installera Z-blinkande. Vanligtvis använder 4-by-4 tryckimpregnerat virke för stolparna, som kommer att stödja taket. Fäst stolparna i marken med en snabbsteln betong. Göra diametern hos betongen minst 12 inches. Använd en snickare nivå för att kontrollera stolparna "inriktning. Stötta inlägg med 2-av-4s tills betongen hårdnar. Stärka takets struktur genom att placera två-för-sex takbjälkar 16 inches på mitten. Bygga stödbalken, vilken vilar på stolparna, av två 2-by-6 brädor. Gör strålen ännu starkare genom att sätta en bit av ¾-tums plywood mellan de två korten. När du fäster takbjälkar ovanpå balken, använd rost och korrosionsbeständig galvaniserad spik eller fästanordningar av rostfritt stål. Använd samma typ av fästelement för att fästa de andra reglarna. Mantel takkonstruktionen med 5/8-tums plywood eller OSB (Oriented Strand Board). Täcka taket med samma material som används på huset taket.