Vilka är orsakerna till huvudtryck?Huvudtryck kan vara mycket smärtsamt och kan störa sömnen, koncentration och förmåga att fungera väl. Det finns många orsaker till huvudtryck; några av dem godartade och enkelt sätt och vissa av dem allvarligt, kräver betydande läkarvård. Huvudtryck kan börja som en huvudvärk som blir värre eller det kan vara ett symptom på en sinus-infektion, skallskada eller till och med en hjärntumör. Om huvudtrycket fortsätter efter flera dagar, är det viktigt att se en läkare för att utesluta allvarliga hälsoproblem, särskilt om topptrycket har kommit plötsligt.

Bihåleinflammation

Enligt fel diagnos en av orsakerna till huvudtryck kan vara en sinus-infektion. Bihåleinflammation är mycket vanliga under hela året, med uppskattningsvis 37 miljoner fall varje år. Ofta börjar med en täppt näsa, men symtomen beror på vilken sinus hålighet är infekterad. Vanligtvis människor tror att de har en förkylning eller de kan även tror att de har ett fall av influensa. Om en sinus-infektion inte löser på egen hand inom några dagar, sedan se en läkare för ett antibiotikum recept som kommer att bidra med infektionen.

allergier

En annan orsak till huvudtryck kan vara allergier, enligt Fel Diagnos. Sinus allergier kan inträffa när som helst på året och oftast de är säsongsberoende. De kan bero på pollen i luften från träd, blommande växter och gräs. En annan orsak till allergier är mögel och damm. Symptomen på allergi inkluderar en rinnande näsa, nästäppa, postnasalt dränering och rinnande ögon. Huvudtryck på grund av allergier kan lindras genom att ta antihistamin medicin, som finns över disk på apotek. Vid svårare eller fortsatta allergiska sinus reaktioner, se en läkare.

Hjärntumör

Enligt Fel diagnos, kan en annan orsak till huvudtryck vara en hjärntumör. Hjärntumörer förekommer i de många platser i hjärnan och är mycket allvarliga. Symptomen på en hjärntumör är huvudtryck, huvudvärk, kramper, illamående och kräkningar. För att avgöra om det finns en hjärntumör närvarande, en läkare kan beställa en MR eller datortomografi av huvudet. En biopsi kommer att bestämma om tumören är malign (vilket betyder att den har förmågan att sprida sig till andra ställen i kroppen) eller godartad (vilket betyder att den inte kommer att sprida sig).

Högt blodtryck

Enligt fel diagnos, är en av de vanligaste orsakerna till huvudet högt blodtryck tryck. Detta är ett mycket vanligt tillstånd och drabbar nästan 50 miljoner amerikaner, av vilka många inte diagnostiserats. Symptomen på högt blodtryck huvudvärk, huvud tryck, ringningar eller surrande i öronen, morgonhuvudvärk och yrsel. Högt blodtryck behandlas med livsstilsförändringar, inklusive att förlora vikt, minska natrium och ökad motion, tillsammans med medicinering.

Spänningshuvudvärk

Fel diagnos indikerar också att spänningshuvudvärk kan vara en orsak till huvudtryck. En spänningshuvudvärk hänför sig både till den stress som kan utlösa huvudvärk och huvudtryck, tillsammans med den spänning som uppträder i nacken och övre ryggmusklerna och hårbotten. Eftersom dessa muskler dra hårdare och hårdare, ökar topptrycket. Symptomen på en spänningshuvudvärk är huvudvärk, huvud tryck, nacksmärta, övre ryggsmärta och smärta bakom ögonen eller i pannan. Spänningshuvudvärk behandlas med avslappningsövningar, muskel relaxer mediciner och NSAID läkemedel för att lindra smärta.