Hur man gör ett lapptäcke av Hand

Hur man gör ett lapptäcke av Hand


Det finns något lugnande och avslappnande om att göra ett lapptäcke hand. Det handlar mer om processen och mindre om resultatet. I denna quiltning värld av bandlappteknik, roterande skär och maskin quiltning, hand quilters verkar ibland lämnas ut av mainstream. Det finns utrymme för båda metoderna. Göra ett lapptäcke hand kräver tid och engagemang, men resultaten är något du kan se med stolthet i årtionden.

Instruktioner

1 Skapa mönsterdelarna för din quilt topp design genom att spåra mönstret på styv plast eller papp. Trace runt mönsterdelarna på din quilt topp tyg. Klipp ut bitar, vilket gör dina snittlinjer 1/4 tum från de linjer som du drog. De ritade linjerna är dina sömmar.

2 Fäst din quilt patchar tillsammans med rätt sidor förenas. Sy dina quiltblock tillsammans, och se till att sy endast på sömmar. Efter en söm sys, öppna upp de två patchar och finger tryck på sömmen mot mörkare av de två tygerna.

3 Sy alla patchar i quiltblock och sedan sy blocken i en fullständig täcke överst. Vissa mönster ringa för att ställa remsor mellan blocken för att separera de individuella mönster, och andra har blocken ställas mot varandra, vilket gör sekundära konstruktioner där bitarna möts. Följ mönstret inställning noga för att skapa den önskade effekten.

4 Lägg täcket uppbackning tyg på en plan yta med fel sida uppåt. Täck den med vadd, hålla kanterna jämnt. Lägg den färdiga quilt topp på vadden, rada upp alla kanter. Använd en stor nål och grov tråd att tråckla de tre skikten tillsammans, med hjälp av stora maskor. Do not knut ändarna av Tråckeltråd gängor; skurna långa svansar, så att stygnen kommer tillfälligt att stanna på plats.

5 Placera tråcklade täcket i täcket bågen. Använd en liten quiltning nål, en så kallad "mellan" och quiltning tråd för att göra en serie små löpande stygn genom alla tre skikten av täcket. Sy detta rakstygn i ett dekorativt mönster eller helt enkelt göra en serie parallella linjer. Quiltning linjer bör inte vara mer än 6 inches isär med modern konstfiber vadd. Om du använder en naturlig vadd, kontrollera märkningen instruktion för den rekommenderade quilt linjedensitet.

6 Sy en remsa av kantbandet på framsidan av täcket kanten. Vik kantbandet runt till baksidan av täcket och sy ner det, som innesluter hela kanten av täcket inuti snedremsor.