Hur en hälsosam kost ger elasticitet

Hur en hälsosam kost ger elasticitet


Elasticitet är förmågan att studsa tillbaka från en negativ situation och upprätthålla framåt framsteg. Motgångar kan vara en sjukdom, obehaglig arbetssituation, stress eller förlust. Medan det finns många sätt att förbättra elasticitet, rekommenderar MayoClinic.com äta väl. En hälsosam kost kommer inte att göra dina problem försvinner, men det kommer att hjälpa dig att hantera dem på ett positivt, effektivt sätt.

Definition

Ditt kön, längd, nuvarande vikt och aktivitetsnivå inverkan vad en hälsosam diet är för dig personligen. Till exempel en 35-åriga kvinnor som är 1,6 miljoner (5 fot 4 tum), väger 63.5kg (140lb) och får mindre än 30 minuters måttlig fysisk aktivitet per dag skulle behöva konsumera följande dagliga mängder enligt MyPyrmid .gov webbplats: 170g (6 oz) av korn, 2,5 koppar grönsaker, 2 koppar frukt, 2 koppar mjölk, 2tbsp olja och 155 g (5.5oz) av kött och bönor - plus godtyckliga 265 kalorier per dag i ytterligare fett och socker.

förebyggande av sjukdomar

En hälsosam kost fokusera mer på frukt och grönsaker i stället för fett och kött minskar sannolikheten för allvarliga hälsoproblem som cancer och hjärtsjukdomar. Begränsande fett sänker kolesterolet från kostkällor. Fettrik kost leda till viktökning som är en faktor i utvecklingen av diabetes och hjärtsjukdomar. Medan man äter en hälsosam kost inte garantera att du kommer inte att bli sjuk, gör det minskar risken. Att veta att du äter rätt också minskar stress.

Förbättra Självkänsla

Att veta att du gör sunda val gör dig mer motståndskraftig, råder Imperial College Healthcare hemsida. En hälsosam kost hjälper dig att uppnå en vikt som är rätt för dig. Så småningom extra kilo försvinner eftersom du äter rätt mängd rätt mat. Ser bättre leder till mår bättre om dig själv. Förbättrad självkänsla ger dig självförtroende att veta att du kan övervinna negativa situationer.

Stark kropp och själ

Sunda matval resulterar i en stark kropp eftersom du ger alla nödvändiga näringsämnen den behöver. Att äta rätt mat ger bränsle för hjärnan att fatta välgrundade beslut och för kroppen att få igenom fysiskt utmanande stunder. Kombinera ett träningsprogram med en hälsosam diet ökar styrka.

Varning

En hälsosam kost är en av de faktorer som förbättrad elasticitet men det är inte den enda. Lita inte på det exklusivt. Andra faktorer inkluderar motion, skära ned på alkoholkonsumtionen, som bildar en stödgrupp och att du alltid får tillräckligt med sömn. Söka professionell hjälp när överväldigad med en personlig kris och medicinsk hjälp om du tror att du har en allvarlig sjukdom.