Hur man organiserar en Lanseringsevenemang

Hur man organiserar en Lanseringsevenemang


Oavsett om du lanserar en produkt, en restaurang eller en bok, är viktigt för att främja en lanseringsfest. Hur du marknadsföra din produkt, men förändras i enlighet med de människor du försöker nå. "Vad du än gör, försök inte att vara värd en händelse för många olika målgrupper ... När det gäller att starta händelser, inte en storlek passar inte alla,." Joan Schneider skriver i "The New lanseringsplan: 152 tips, taktik och trender från de mest minnesvärda nya produkter. "

Instruktioner

1 Skriv ut din gästlistan. Om du försöker att nå potentiella kunder, bjuda in dem via flygblad, sociala nätverk och lokal marknadsföring. Om du är värd en lanseringsfest för andra företag, skicka inbjudningar till personer som arbetar inom ditt område och kan vara intresserade av din produkt. Och om du siktar för storskalig marknadsföring, bjuda ut, broadcast och online media.

2 Välj en plats. Om du lanserar ett företag, är din plats byggdes. För en produkt, behöver du en plats som speglar produkt och är nära din målgrupp. För en bok lansering kan du välja ett bibliotek eller en bokhandel. Om du lanserar en produkt som du kan välja en mässa.

3 Ställ ett datum och välj en tid som inte står i konflikt med andra händelser som kan dra dina gäster bort. Du kommer antagligen behöva stå ut med en viss konkurrens på en mässa. Men det är lätt att schemalägga en konfliktfri händelse om du har din lansering på ditt företag, eller om du lansera en bok eller film.

4 Utveckla din PR-plan med din målgrupp i åtanke. Fråga dig själv vad din publik skulle de flesta vill veta om din produkt. Gör en lista över produktens egenskaper och varför de är viktiga. På så sätt, om du måste eliminera något från lanseringsfesten kommer du vet vad du ska behålla och vad som kan gå.

5 Tänk på din alternativ för befordran. Lottar ut eller dela ut ett par böcker är bra sätt att få folk intresserade av att läsa dem. Om du öppnar en restaurang, överväga att ha en invigning fest med gratisprover.

6 Var kreativ med din marknadsföring. Flygblad och inbjudningar är en början, men stannar inte där. Använd sociala nätverk och teknik för att få ordet. Webbplatser som tillåter dig att ladda upp video är ett bra sätt att marknadsföra, och de kan bäddas in i många sociala nätverkssajter. Inrätta en webbplats eller konto för lanseringsfest och använda dessa för att få ordet.