Hur man rengör och återställning Marble Statuary

Hur man rengör och återställning Marble Statuary


Marmor är en av de vanligaste materialen som används i statyer. Även om det är extremt tålig och smutsavvisande, även behov marmor rengöring och åter med slitage och tester av tid. Huruvida statyer pryder din trädgård eller gräsmatta eller används för att fira en kär i en minnes eller kyrkogård, är det alltid viktigt att hålla marmor ser ren och fräsch. Marmor lätt kan skadas av slipande rengöringsmedel, så använd rätt produkter och metoder för att hålla din marmor statyer ser bra ut som ny.

Instruktioner

1 Blanda varmt vatten och 1 msk diskmedel i en hink eller skål. Använd mer diskmedel vid behov tills blandningen skum.

2 Blöt en mjuk trasa eller svamp i tvålvatten och gnugga marmorstaty att avlägsna smuts och fett. Var särskilt uppmärksam på veck och sprickor.

3 Gör en tunn pasta av bakning läsk och varmt vatten och tillämpa detta på något särskilt smutsiga miljöer. Låt det sitta i en timme eller längre. Applicera armbåge fett som behövs för att lossa smuts, men ingen slipande rengöringsmedel, skratchare eller borstar. Skölj noga med vatten.

4 Lös 3 msk. bakpulver i en qt. varmt vatten och blanda väl. Torka denna lösning på marmorstaty, och låt den lufttorka i minst en timme.

5 Torka alla renare bort med en ren trasa indränkt i vanligt varmt vatten. Torka ordentligt med en annan ren handduk.

6 Inköps marmor tätningsmedel från en sten butik, järnaffär eller Internet-återförsäljare. Läs och följ alla anvisningar och varningar på produkten för korrekt användning. Tätningsmedel kommer att återställa lyster till marmorstaty samt skydda den längre från fläckar.

7 Applicera marmor sealer per produktinstruktioner; vissa tätningsmedel kan kräva mer än ett skikt att noggrant skydda och återställa marmor. Produkt och torkningstiden kan variera.

8 Torka ytan ordentligt med rena, torra handdukar när du är klar förslutning.