Kan jag använda en dragstång till hänga gardiner?

Kan jag använda en dragstång till hänga gardiner?

Kan jag använda en dragstång till hänga gardiner?

Dragstänger kan hålla dusch eller fönster gardiner och är utformade för att utvidgas till önskad bredd. En fjäder inuti staven gör det möjligt att komprimera stången efter behov, så att den kan införas mellan två väggar. När stången frigörs skapar fjädertrycket och spänningar inuti staven orsakar stången att pressa ordentligt mot väggen. Dessa stavar används ofta för duschdraperier för att förhindra användning av skruvar i duschväggar.

Gardinkappor och Cafe Gardiner

Kappa och café-stil gardiner är oftast tunna, lätta gardiner som stannar i en position för det mesta. Båda är typiskt lätt nog att användas med en spänning gardinstång. Fönsteröppningen måste vara konstruerade av ett säkert material. Om den inre fönsterväggen är mjuk eller smulig, kommer det inte vara en bra plats för stången att pressa in.

Sheer och spetsgardiner

Rena gardiner är gardiner gjorda av ett tunt tyg som låter ljuset passera igenom. Dessa vävnader tenderar att vara tillräckligt ljus för en dragstång. Var försiktig med längre stavar (82 tum eller mer), som stavarna verkar vara mindre kunna bära laster bredare de förlängs. Du kan också behöva använda färre ren paneler över ett fönster än du skulle om du använder kraftigare stavkonfigurationer.

Tab-top Gardiner

Tab-top gardiner är enkla gardin paneler med flikar sydda upptill för gardinstång. Ofta denna typ av gardin panel är tillverkad av billigt och relativt lätt material. Emellertid kan denna typ av gardin vara på gränsen för hur mycket vikt en dragstång kan hålla. Om du använder dragstången i ett enda fönster som är ca 36 inches bred, kan du antagligen använda två lätta tab-topp gardiner på stången. Om ditt fönster är mer än 50 inches bred, kan dessa samma två gardin paneler vara för tung för stången.

fodrade gardiner

Fodrade gardiner och draperier är tunga. I nästan alla fall den här typen av duken blir för tungt för en dragstång. Traditionella, tunga draperier kan dra skruvar i gips och gips. Detta förvärras genom inverkan av rörliga draperier av husägare. När draperier flyttas, är olika påfrestningar placeras på stavarna och hårdvara. För en dragstång, skulle dessa extra påfrestningar kan innebära staven förflyttas snabbt.