Hur man gör upp ett djur Poem

Hur man gör upp ett djur Poem


Dikter om djur är ofta kraftfulla eftersom de hjälper läsarna se en varelse i ett nytt, spännande sätt. Den tuffaste sak om att göra upp ett djur dikt är att välja djuret eller djur, som att koncentrera sig. Den andra svåraste delen är att veta hur man startar. Även om du kan välja en flygande ekorre, en svart panter eller ditt husdjur sköldpadda, börja med att se bilden av djuret i ditt sinne och sedan forska djuret eller observera den första hand.

Instruktioner

1 Välj ett djur som du vill beskriva. Välj ett djur som har fysiska och beteendemässiga egenskaper du tycker är intressanta. Till exempel, en cheetah, fläckig och snabb, är en fängslande däggdjur. Eller välj ett antal djur till att börja med och sedan skära listan djuret till ett.

2 Börja med en fysisk beskrivning. Krafsa ner några fysikaliska egenskaper om djuret, såsom dess päls, hud, ögon, svans, hals, tänder eller öron. Till exempel, om ditt djur är elefanten, notera grå läder hud, de mjuka ögonfransar över mörka ögon, hår spets svans, runda fötter och stora öron.

3 Lägg till observationer av djuret. Om du har turen att få se djuret i aktion på en djurpark eller om du har djur som husdjur, yttra sig om hur djuret rör sig, sover, äter, kommunicerar och interagerar med andra djur och dig. Om du observerar en kanin, märker hur det hoppar och står på sina lår, sover i en boll, mumsar knippen av gräs, piper att kommunicera med andra kaniner och kaniner och viftar nosen när du klappa den.

4 Börja med en bild. Varje första raden i en dikt producerar någon form av bild i läsarens sinne. Till exempel kan du börja dikten mycket enkelt genom att skriva "The alligator flytande i det grumliga vattnet intriger mig." Du kan senare ändra detta, eller behålla den som den är.

5 Blanda i beskrivningar och åtgärder. Se till att fylla din dikt med verb samt adjektiv. Föreställ exakta bilder du ser när du tänker på djuret, eller hur du nyligen såg djuret. Låt de första bilderna du ser och de intryck du har, styra ditt skrivande. Använd de fysiska, beteendemässiga och observations anteckningar att punktera bilderna i din dikt.