Polykarbonat Vs. akryl Sheets

Polykarbonat Vs. akryl Sheets


Akryl och polykarbonat är två av de mest populära plåt plast som används över hela världen. Från CD-skivor till Windows, är båda typerna av plast i många hushållsprodukter. Även om båda är termoplaster, de har olika egenskaper. Dessa egenskaper är den avgörande faktorn vid beslut om vilka material som ska användas. Båda materialen finns i en mängd olika färger och kan köpas med speciella beläggningar för att passa specifika behov.

Akryl

Polykarbonat Vs. akryl Sheets


Akryl har 17 gånger slagtålighet av glas och väger hälften så mycket, vilket gör det ett bra alternativ för att täcka områden där vikt är ett problem. Akryl har också bättre klarhet än glas, med en ljustransmittans av 92 procent. Denna plastfolie kan användas vid temperaturer från --1.11 grader till 87,8 grader Celsius. Kan det emellertid expandera och dra ihop sig med ändringar i temperatur. Det kommer inte att permanent krympa med tiden, dock. Akryl kan inte vara så stel som glas, men det är styvare än polykarbonat och kostar mindre än planglas.

polykarbonat

Polykarbonat Vs. akryl Sheets


Polykarbonat har 250 gånger slagbeständigheten för glas gör den extremt stark. Det är också halv vikten av glas och har en ljustransmittans av 88 procent. Liksom akryl, polykarbonat väderbeständigt och expanderar och kontrakt med temperaturförändringar utan långvarig eller permanent krympning. Däremot kan polykarbonat klarar temperaturer upp till 116 grader Celsius. Polykarbonat är också mycket resistent mot kemikalier såsom bensin och syror men är inte lika styv som akryl och tenderar att kosta dubbelt så mycket.

Fabrication Skillnader

Både akryl och polykarbonat kan skäras med konventionella butiks verktyg, även om akryl nedskärningar enklare än polykarbonat. Polykarbonat bekämpar den inledande tryck på sågen eller router i början av ett snitt. Akryl tenderar att spricka när de borras nära kanten eller med en borrkrona inte avsedd för plast. Polykarbonat kan borras nära kanten med en standardborrkrona. Akryl kan vara kanten polerad, medan polykarbonat inte polera. Värme böjning fungerar bättre med akryl än polykarbonat. Polykarbonat kan kallformas eller böjas utan uppvärmning. Vid limning med cement avsedda för akryl och polykarbonat ger akryl en renare limfogen än polykarbonat.

Rengöring

Både akryl och polykarbonat är lätta att rengöra. Akryl kräver mer specifika rengöringsmedel, antingen mild tvål och vatten eller en plast renare. Polykarbonat är mer kemiskt resistent så att den inte lider av samma skada på grund av alkohol och ammoniak. Både akryl och polykarbonat kan repa, så undvik ull trasor och pappershanddukar, som är gjorda av slip bindemedel. Det bästa valet för rengöring är en mikrofiberduk eller 100 procent bomull trasor. Använd aldrig lösningsmedel på akryl eller polykarbonat.

Storlek och tjocklek

Akryl varierar i tjocklek från 1/16 av en tum till 4 inches. Polykarbonat är tillgänglig i en / 32-del av en tum till en halv tum i tjocklek. Större storlekar kan skräddarsys beställas från tillverkaren. Standard full storlek ark är 4 fot med 8 fot.