Hur ofta ska man byta ut madrassen?

Hur ofta ska man byta ut madrassen?

Hur ofta ska man byta ut madrassen?

Madrassen industrin används för att tala om för dig att ersätta din madrass var åtta till tio år, och senare ändrade det till var 5 till 7 år. Du är bäst på att bedöma exakt när du ska byta ut madrass i denna tidsram. Ditt beslut bör baseras i första hand på tillståndet i madrassen och din komfort, men hålla andra aspekter i åtanke, alltför.

Villkor för din madrass

Om din madrass ser gamla, förmodligen är det gamla och bör bytas ut. Om det finns några dips i din madrass, eller om den bottnar över mellersta tredjedelen eller längs sidorna, det är slitna. När du sitter på sidan av sängen, gör madrass kollaps eller betyder stödja dig? Om det kollapsar, eller om du känner spolarna medan du ligger ner eller se någon spole eller tråd som sticker ut ur din madrass, är det ett tecken på att det är dags att byta ut den. Alla knarrande eller flytta när du flyttar runt är en indikation bör du börja shoppa för en ny madrass.

Förändringar i din livsstil

Ibland kan en livsstilsförändring kan motivera inköp av en ny madrass. Du kan sova mer eller mindre. Du kan ha börjat sitter upp i sängen för att läsa eller arbeta på en bärbar dator. Om det finns två personer som använder madrassen, ta hänsyn till eventuella förändringar i din partner livsstil som kan påskynda behovet av att ersätta din madrass. Flytta kan också sätta stress på en madrass och förkorta dess livslängd.

Förändringar i kroppen

Våra kroppar förändras över tiden, och som påverkar livslängden på din madrass. Om du har vunnit eller förlorat vikt, kan det förkorta eller förlänga den tid din madrass ger dig rätt stöd. Graviditet förändrar också stress sätta på din madrass, liksom barn hoppar på sängen. Ibland våra kroppar berätta om det är dags för en ny madrass. Armarna ska inte "somna" eller pirra på natten. Om du har utvecklat smärta i ryggen, kan det vara fel på en madrass som behöver bytas ut.

din Comfort

Du ska inte behöva leta efter en bekväm plats i din madrass innan du somnar. Viktigast av allt, bör du vaknar upp och känner du har haft en god natts sömn. Även om du har ingen av de varningssignaler som säger att det är dags att byta ut madrass, kan du bli förvånad över hur mycket mer bekväm du är med en ny. Du kanske föredrar en hårdare eller mjukare madrass än den du senast köpt.

tips

Förvandla din madrass ofta för att förlänga dess livslängd. När du gör, och när du ändrar bladen, tar sig tid att titta på din madrass och utvärdera dess tillstånd. Också ta en titt på din box våren. När du byter ut madrass, men du vill få en ny box våren också.