Hur man kan stoppa candida

Hur man kan stoppa candida


Candida är en typ av jäst, de vanligaste är Candida albicans, som normalt är närvarande i mag-tarmkanalen och vagina. Under vissa omständigheter kan du uppleva en svampinfektion som kallas candidiasis. Varmt, fuktigt väder, försämrat immunförsvar och tar antibiotika är faktorer som bidrar till candida överväxt. I sällsynta fall kan candida in i blodomloppet och vävnader och bli livshotande. Kost, kosttillskott och anti-svamp läkemedel kan oftast hålla candida under kontroll.

Instruktioner

Erkännande Candida

1 Not om du har något av följande symtom på candida: ihållande vaginal klåda eller brännande, buksmärta, förstoppning, uppblåsthet eller diarré, trötthet eller slöhet, muskelvärk eller smärta, premenstruell spänning, depression, ofta humörsvängningar, baksnuva, hudutslag eller blåsor i munnen, rapningar och tarmluft, oförmåga att koncentrera sig, eller en känsla av att vara "dräneras."

2 Fundera på om du nyligen har tagit en runda av antibiotika eller har varit på dem en lång tid. Notera om du har ett tillstånd som diabetes, är gravid eller feta. Tar p-piller eller har födoämnesallergier är andra riskfaktorer. Intag av stora mängder socker kan också kvitta en candida infektion.

3 Recall om du någonsin har haft muntorsk, fotsvamp, ringorm, Jock kliar, svamp under dina fingernaglar eller tånaglar eller blöjeksem. Dessa kan alla utvecklas som en följd av födoämnesallergier och Candida albicans. Matallergier och miljörisker har liknande symptom till candida, och ibland människor med candida utveckla dem också.

behandling av Candida

1 Ändra din kost genom att eliminera livsmedel som uppmuntrar candida. Lämna ut följande livsmedel: socker och socker som innehåller livsmedel, förpackade och förädlade livsmedel, bröd och bakverk, alla ostar och sura mjölkprodukter, alkoholhaltiga drycker och jästa drycker såsom cider och root beer, kryddor, såser och alla livsmedel som innehåller vinäger, maltprodukter, bearbetade och rökt kött, alla typer av svampar och tryffel, meloner, fruktjuicer, kaffe och te, torkade och kanderad frukt och överblivna livsmedel inte ordentligt kyld.

2 Ta kosttillskott som antingen dödar jäst eller öka mängden på hälsosamma bakterier i tarmen efter att ha varit på diet ett par veckor. Probiotiska bakterier såsom bifido och acidophilus har visat sig hjälpa jäst syndrom. Lägga 150mlof yoghurt med Lactobacillus acidophilus bidrar till att öka colonizaton av "vänliga" bakterier i ändtarmen och vagina, enligt Life Extension. Vitlök dödar jäst i tarmarna, och fiber i kosten kan hjälpa till att få den ut ur kroppen. Tea tree olja har svampdödande egenskaper och kan användas topiskt för candida på huden. Örten goldenseal har svampdödande egenskaper och kan tas som ett te eller infusion.

3 Tala med din läkare eller vårdgivare om kost och naturliga kosttillskott inte bota din infektion. Din läkare kan ordinera läkemedel mot svamp nystatin eller Diflucan. Nystatin arbetar i tarmen och är oftast blandas i vatten. Krämer och lotion innehållande nystatin kan användas på huden. Vaginala och anala infektioner kan B som behandlats med stolpiller. Diflucan är den mest kraftfulla antisvamp läkemedel tillgängliga som är FDA-godkända. På en månad kan utplåna en systemisk candida-infektion, vilket näringstillskott för att förhindra en ny infektion.

4 Använd bara vita bomullstrosor eller trosor med en bomulls grenen om du har en vaginal svampinfektion. Bär inte åtsittande kläder och ändra träningskläder eller baddräkter efter att ha använt för att undvika att skapa en välkomnande miljö för jäst. Om du är sexuellt aktiv, kan din partner måste behandlas som jäst infektioner kan skickas fram och tillbaka mellan partners. Undvik douching och använda mensskydd sprayer.