Hur man bygger ett 18 volts batteri

Hur man bygger ett 18 volts batteri


Arton-volts batterier används ofta i sådana professionella elverktyg som borrar, som kräver mer elektrisk energi än elverktyg utformade för DIY entusiasten. Men det är en 18-voltsbatteri inte en enda battericell, den är gjord från flera battericeller som är kopplade i serie, en metod som kombinerar spänningen från varje cell. Batterier som används i elverktyg och många andra enheter är uppladdningsbara. En typisk 18-volts batteri tillverkad av 15 1,2 volt nickel-kadmium (NiCd) eller nickel-metallhydrid (NiMH) celler. Battericeller inte gå döda vid samma tidpunkt så även om du har ett problem med batteriet behåller sin laddning, kan det bara vara några battericeller orsakar problemet.

Instruktioner

1 Läs etiketten på 18-volts batteri för att avgöra vilken typ av battericeller förpackningen innehåller. Om det står NiCd eller NiMH, fortsätta att följa stegen för att bygga upp ditt batteri. Om etiketten säger litiumjon (Li-on), inte fortsätta. Ombyggnad litiumjonbatterier behöver specialistkunskap som batterierna innehåller kraftspänningsbrytare. En 18-volts batteri inte innehåller litiumpolymer (LiPo) celler som vardera celler producerar 3,7 volt och är inte en multipel av 18 volt.

2 Sätt ditt 18-volts batteri på laddning tills laddaren indikerar att batteriet är fullt innan du försöker återskapa den. Använd inte fulladdat batteri. Istället låt stå över natten. Detta säkerställer att eventuella dåliga battericeller förlorar sin laddning. Bra celler behålla sin laddning.

3 Ta bort locket från 18-voltsbatteri. Vissa batterier har liten Phillips-skruvar, andra har klipp. Använd en lämplig storlek Phillips-skruvmejsel om det har skruvar eller en liten skruvmejsel om täck klipp på plats. Sätt din skruvmejsel under sidan av ett klipp och vrid den för att frigöra klämman. När locket tas bort kommer du att se 15 battericeller.

4 Ta bort de 15 battericeller från 18-voltsbatteri. De flesta celler kan bändas ut med hjälp av en skruvmejsel. Om de är fastlödda på plats du behöver för att värma en lödkolv sedan på varje battericell terminal. Låt lodet smälter sedan snabbt Pries cellen innan lodet stelnar. Upprepa detta för alla 15 celler.

5 Märk varje battericell numeriskt och skriva en lista över motsvarande siffror. Din 18-volts batteri har 15 celler så numrera batterierna en till 15 och skriva en till 15 på pappersarket.

6 Använd en voltmeter för att testa utspänningen från varje battericell. Ställ voltmetern att läsa volt inom intervallet 0,5 till 1,5 volt. Tryck klämman fäst i änden av den röda kabeln från voltmetern till den positiva polen på batteri nr 1 och klämman ansluten till den svarta kabeln från voltmetern till den negativa polen på batteri nr 1. Ta voltmeter läsning och skriva ner bredvid den plats du skrev "nr 1."

7 Upprepa processen för de återstående 14 battericellerna. Skriv avläsningarna från varje batteri bredvid motsvarande nummer på pappersark.

8 Separera batterierna i två platser. Batterier som har en läsning av en till 1,2 volt är bra batterier och måste hållas. Batterier som har en läsning av mindre än en volt förlorar sin laddning och bör bytas ut, även om läsningen är så hög som 0,9. Förfoga över dåliga batterier.

9 Räkna ut hur många nya battericeller du behöver köpa. Du behöver 15 celler så om du kastas fem du behöver köpa fem nya. NiCd och NiMH-batterier är allmänt tillgängliga från eluttag. Få samma typ som resten av dina goda battericeller. Blanda aldrig NiCd-celler med NiMH-batterier.

10 tillbaka de 15 cellerna i batteriet. Sätta de positiva och negativa anslutningarna på rätt sätt runt. Cell facken är märkt med "+" och "-". Antingen skjuta dem på plats eller använda lödkolv för att smälta lodet på varje terminal. Du kan behöva lägga till extra lod för att få en säker passform. Rör endast terminalen med din lödkolv för ett par sekunder. Du vill inte att skada celler eller smälta plasten batteriet.

11 Sätt tillbaka batteriet luckan med en skruvmejsel eller tryck klippet på plats. Sätt din ombyggda batteriet på laddning under några timmar för att säkerställa att alla celler har samma laddning. Din 18-volts batteri är redo att driva enheten.