Symboliken i vallmoblomma

Symboliken i vallmoblomma


Den symboliska värde tillskrivs vallmo sträcker sig tillbaka i tiden, som börjar med sumererna, som betraktade det som en blomma av glädje. När sumererna stött assyrierna, vallmo övergått i nya händer. Assyrierna odlade blomman och delad information om växande växten med Babylon, sedan genom Babylon till Egypten. Vid tiden för faraon var vallmo uppskattad för framställning av opium, används sedan för att hjälpa människor att sova bättre.

Vallmo i Kina

En legend från Kina berättar en hjärtskärande berättelse om hängivenhet och tillskriver värdet av tro och hängivenhet mellan älskande till vallmo. Det börjar med Lady Yee och Hsiang Yu, som var man och hustru. Lady Yee älskade så Hsiang Yu att hon gick med honom in i strid, inte vill skiljas. På den dag då oddsen för överlevnad blev hopplöst, Lady Yee plockade upp sin mans svärd och dansade i hopp om att lindra sin sorg. När detta arbete misslyckades, begick hon självmord bara ha ett fält av vallmo blomma där hon föll.

Antikens Grekland

De gamla grekerna använde vallmo för att representera fertilitet och styrka. Grekiska idrottare, i själva verket konsumeras vallmofrön i deras vin med lite honung för att förbättra sin styrka och hålla dem friska. Det fanns dock en mer ledsen sida till denna blomma. Myterna berättar att Demeter skapade vallmo för att hjälpa henne sova genom sin sorg när hennes dotter Persefone förlorades till underjorden för sex månader av året. Greker delade deras berättelser med romarna, som i sin tur introducerade vallmo till Europa. Romarna placerade vallmo under domänen av Somnus, som reglerar sömn.

europa

I Europa, kvinnor bär vita vallmo på Remembrance Day att representera fred och brinnande önskan att se krigsslutet i hela världen. Röd vallmo symboliserar fallna soldater.

minnesdag

John McCrae skrev en dikt som heter "Vi ska hålla tron." Denna dikt talade om vallmo utspridda Flanders Field, en första världskriget kyrkogården i Belgien och Frankrike. Efter att ha läst detta, en University of Georgia professor lovat att bära vallmo dagligen för att fira hedrade döda. Moina Michael, ömt känd som vallmo dam arbetade hela sitt liv för att få vallmo erkänns som en symbol för veteraner. Tack vare hennes insatser, var vallmor regelbundet distribueras av 1924, och medel som kommer från försäljningen gick till veteraner.

Christian Signifikans

Kristen konst använder vallmo som en bakgrund till Kristi lidande. Alternativt några sniderier använder vallmo att representera sömn, meditation, vila eller död.