Teater Etikett: Flowers

Teater Etikett: Flowers


Att ge blommor har varit vanligt vid teaterföreställningar under många år. Även om det finns många filmer där blommor kastas på scenen eller en huvudrollen ges en bukett blommor som hon tar hennes sista båge, efterlyser gemensamma samtida praxis för att leverera blommor före eller efter en föreställning, vilket aktörer fri att gå om sitt arbete utan hindret för att leta efter gåvor.

Typ av blommor

Det finns ingen blomma anses traditionellt rätt att ge en artist. I grund och botten, låt smaken vara din guide. Till exempel om den utövande är en vän, överväga irisar eller bleka rosor. Alternativt kan rosa ljung och söt basilika ges för sin klang av lycka. Även när man köper blommor, inte köpa för många för utövande att hålla på en gång. Kom ihåg att dessa bör vara en vacker gåva, inte ett hinder.

superstitions

Traditionellt anses det otur att ge aktörer gåvor, bland annat blommor, innan en föreställning. Men denna tro inte längre utbredd och aktörer, beroende på teatern, ta emot gåvor både före och efter föreställningarna.

När man ger blommor

De flesta blommor ges till artister på premiären av en ny show. Detta är dock inte den enda gången som blommor kan ges. Om du är ansluten till en artist och se ett visst resultat, tveka inte om att ge blommor vid den tidpunkten. Vidare, många teatersällskap (både amatörer och professionella) göra en vana att ge blommor till regissören och rösterna vid stängning prestanda körningen av en show att tacka dem för deras hårda arbete.

Att ge blommor innan showen

När ger blommor innan showen, kolla på biljettkontoret om vilka metoder som används vid denna teater. Vissa teatrar gör att du kan gå backstage och ge blommor till den utövande personligen. Andra kräver att du ge dem till disponenten eller en medlem av scenen besättningen att transporteras tillbaka scenen. Hursomhelst, om du ger blommor innan en show, se till att inkludera en vas. De flesta teatrar kommer inte ha dessa till hands, och blommor kan vissnar under föreställningen om de inte föreligger i vatten.

Ge Blommor efter showen

Om du väljer att ge blommor efter showen, vara försiktiga så att de inte blir skadade under hela föreställningen av andra publiken. När showen ingå, inte rusa till framför scenen för att kasta blommor på en artist under gardin samtal. I stället vänta tills utövande har kommit tillbaka och är nästan klar hälsning människor att ge dem blommor. Detta lämnar händerna fria för att hälsa och tacka övriga publiken.