Hur ändrar jag Dyna Super Glide Olja på en 2005 Harley Davidson?

Hur ändrar jag Dyna Super Glide Olja på en 2005 Harley Davidson?


Harley-Davidson rekommenderar att du ändrar din V-Twin motorcykel olja var 2500 miles för att säkerställa livslängden och prestanda för din "cykel motor. Förs regelbundet, kan dessa oljebyten förlänga livslängden på din 2005 Harley-Davidson Dyna Super Glide dramatiskt minskar slitage orsakat av försämrad olja. Byte av olja själv är en enkel uppgift som normalt tar mindre än en timme att utföra med hjälp av standard mekaniker handverktyg. Ta din tid om du aldrig har ändrat din motorcykel olja innan, du kommer att få snabbare när du blir bekant med processen.

Instruktioner

1 Starta motorcykeln, låta den gå på tomgång i minst tre minuter för att värma sin oljeförsörjning. Stoppa motorn och lyft motorcykeln till ett upprätt läge med en motorcykel stativ.

2 Skruva av oljepåfyllningslocket från oljetanken. Ta bort oljeavtappningspluggen från nedre vänstra sidan av motorns vevhus med en 5/8 tums uttag. Placera ett oljetråg under avtappningspluggen och låt oljan rinna fullständigt. Ta bort och byta ut avtappningspluggen O-ringen med en ny O-ring. Torka av spetsen på avtappningspluggen ren med en butik handduk och sätt in den i motorn, med en 5/8-tums uttag för att dra ur kontakten.

3 Ta bort oljefiltret från framsidan av motorn med en bandnyckel. Fyll ett nytt oljefilter med färsk 20W50 motorolja och sprida ett tunt lager olja på filtrets inre packning. Skruva oljefiltret på motor för hand tills den sitter tätt mot vevhuset. Dra åt oljefiltret ytterligare kvarts varv för att säkra den på plats.

4 Häll upp till 2,5 liter färsk 20W50 motorolja i tanken och torka bort utspilld olja med en butik handduk. Sätt tillbaka oljepåfyllningslocket på oljetankens påfyllningsröret.