Hur man får mitt barns tänder vitare

Hur man får mitt barns tänder vitare


Barn kan vara särskilt benägna att tandproblem. En vanlig fråga, i synnerhet, är färgade eller missfärgade tänder. Allt från deras genetik till sin kost kan bidra till mörkare eller gulfärgning av deras leende, men några enkla, at-home knep kan hjälpa ditt barn på ett säkert sätt få sin lysande flin glödande igen.

Instruktioner

Kontrollera med en tandläkare först

1 Innan du försöker några at-home vitare tekniker kommer du vill se till att det inte finns några allvarliga underliggande medicinska problem som bidrar till ditt barns missfärgning problem. Till exempel kan ditt barns tänder missfärgas eftersom de har lidit tand trauma eller nervskada. En annan möjlighet skulle kunna vara fluoros, ett tillstånd som orsakas av överskott på fluor intag under utvecklingsstadier tand tillväxt. Antibiotika som innehåller tetracyklin har varit kända för att orsaka gulfärgning också. Skulle någon av dessa villkor vara orsaken till ditt barns tand missfärgning, då din tandläkare kommer att behöva göra ytterligare tester för att bedöma allvaret i frågan. Om inte, så ditt barns kost eller munhygienvanor kan vara att skylla, i vilket fall, kan några färdigköpta objekt säkert hjälpa till med den naturliga blekningsprocessen.

2 Pensla med hemgjorda jordgubbar klistra Jordgubbar innehåller äppelsyra, som är känd för sin naturliga tandbleknings egenskaper. För att göra pasta, helt enkelt ta 3 jordgubbar, ta bort bladen och krossa dem i en skål med en gaffel. När du har en slät smet, sandskädda en halv tesked av blandningen på ditt barns tandborste och försiktigt borsta tänderna med det för en till två minuter. Alternativt kan du lägga en del av pastan på fingret och gnugga den runt ditt barns tänder också. Skölj ur munnen med vatten och se till att du bli av med frön fastnat mellan luckor. Tillämpas en gång i veckan under 1 till 2 månader.

3 Rengör med bakpulver I åratal har tandläkare rekommenderat att använda bakpulver som ett sätt att ta bort fläckar från tänderna. Dess konsistens och kemiska sammansättning gör den till den perfekta slip för försiktigt skrapa bort ytan fläckar utan att skada tänderna. För att göra pasta, häll bara 3 msk bakpulver i en skål. Doppa ditt barns tandborste i bakpulver och tillsätt några droppar vatten på borsten. borsta försiktigt ditt barns tänder för en till två minuter. Skölj munnen noggrant med vatten. Tillämpas en gång i veckan under 1 till 2 månader.

4 Undvik färgade godis, livsmedel och juicer Många livsmedel innehåller naturliga eller syntetiska färgämnen som kan färga tänderna. Färgade sötsaker bör absolut undvikas under ditt barns tandblekning process. Samma sak gäller för mörka juicedrycker (som normalt innehåller tunga artificiella färgämnen), och alla bearbetade livsmedel som har en ljus och onaturlig färg på dem. Vanligaste syndarna i denna kategori inkluderar: sockrade flingor, bakverk och barnens mellanmål.