Hur uppför ett fast linje

Hur uppför ett fast linje


För big-bergsklättring i Himalaya, eller ett projekt på din lokala klättring område, kan du välja att lämna en linje eller rep fäst vid väggen för att stiga senare. När det finns svår terräng i början av en rutt, är det vanligt att lämna ett rep att sjunka och stiga flera gånger, vilket eliminerar behovet att klättra dessa svåra sektioner igen. Stigande en fast linje kräver olika tekniker beroende på vinkeln terrängen, men för alla nybörjare klättrare med rätt växel, är det lätt att bemästra.

Instruktioner

Vertikal Fast linje

1 Anslut två medel selar längd till huvudfästpunkt på selen. Den optimala sling längd för att ansluta sig till den uppstigande varierar beroende på din kroppstyp, men i allmänhet ligger mellan 18 till 30 inches .. Du bör kunna bekvämt greppa ascender medan hängande från selen.

2 Fäst en låsning karbinhake till slutet av varje lyftsele. Anslut en mekanisk ascender till varje lyftsele med bifogade karbiner. Anslut även en stege eller etrier varje låsning karbinhake på varje ascender. Lås karbiner.

3 Öppna repet bitande delen av ascender. Du kan identifiera detta genom att leta efter de små spikar, eller tänder på en roterande metallstycke. Fäst uppstigande till repet, en precis ovanför den andra, och stäng repet bitande sektionen.

4 Hitta den översta hålet i de mekaniska uppstigande. Klipp ett icke-låsande karbinhake genom hålet och runt repet ovanför ascender. Detta felsäkra säkerställer att linan inte av misstag kommer att komma ut ur ascender under användning.

5 Häng på repet från selar är anslutna till sele. Sätta fötterna i etriers. Stå upp på ett ascender samtidigt som vikten av den andra. Skjut icke-viktade ascender upp repet. Byta sida som du står på högre ascender och skjut icke-viktade ascender upp för att möta högre ascender. Upprepa denna process med långsam, flytande rörelser när du stiger i det fasta nätet.

Icke-Vertical Fast telefoni

1 Ta en grov mätning av vinkeln på terrängen. Att stiga på lägre vinkel sten, is eller snö, kan du använda mekaniska uppstigna utan hjälp av mul stegar eller etriers. Beroende på styrka och förutsättningar, kan du kunna använda den här metoden för lutningar upp till 80 grader.

2 Fäst två slingor till sele och ansluta en mekanisk uppstigande till var och en med en låsning karbinhake genom botten slinga av ascender. Sätt rep i den mekaniska ascender och låsa karbiner.

3 Håll ett uppstigande i varje hand, och dra dig uppåt. Skjut en uppstigande upp repet samtidigt sätta hela din tyngd på den andra, sedan upprepa med motsatt ascender. En fast linje om icke-vertikal terräng kan rymma flera klättrare samtidigt.

4 Kläm fast låsning karbinhake genom den övre slingan av ascender att klättra på terrängen med hjälp av det fasta nätet endast som en backup. Klättra normalt, med båda händerna på den branta terrängen. Selen kommer att dra de uppstigande upp repet bakom dig, utan att du behöver skjuta dem för hand.