Hur man använder Play Sand i ett akvarium

Hur man använder Play Sand i ett akvarium


Sand är ett utmärkt substrat för både sötvatten och saltvatten akvarier, men priset av sand på den lokala djuraffären kan vara ganska hög. Ett ekonomiskt alternativ till att dyr djuraffär sand är samma spel sand dina barn använder i sin sandlåda. Detta spel sand steriliseras för att skydda barn från skadliga bakterier, och att steriliseringsprocessen gör sanden ett bra val för akvarier också.

Instruktioner

1 Räkna ut hur mycket sand du behöver för din tank. För att hitta rätt mängd spel sand, multiplicera längden på din tank med dess bredd, sedan multiplicera den siffran med djup sand. Dividera resultatet med 20 för att få antalet pounds av sand som behövs. Till exempel, om din tank är 24 inches lång och 12 inches bred och du vill lägga till tre inches av sand, skulle du multiplicera 24 x 12 x 3 för ett resultat av 864. Sedan dela det 864 med 20 för ett resultat på 43,2. Så du skulle behöva drygt 19,5 kilogram sand för att fylla akvariet till ett djup av tre inches.

2 Placera under grus filter på plats om du kommer att använda en. Det är viktigt att filterhåll till kanterna av akvariet för att ge ordentlig filtrering.

3 Häll sanden sakta i akvariet. Rake sanden mjuk och även när du går. Fortsätt att hälla sanden tills du har det djup du vill.

4 Anchor dina växter, drivved och tank dekorationer på plats. Var noga med att begrava dessa poster åtminstone en tum ner i sanden. Spela sand är mycket mjuk, och det kanske inte kunna hålla dekorationer på plats samt grövre sand. Att sanden lite djupare runt dina växter och dekorationer är det bästa sättet att hålla dem på plats.