Olika typer av koraller i Florida Keys

Olika typer av koraller i Florida Keys


Reven ligger precis utanför Florida Keys har några av de mest olika arter av koraller täcker havets golvet. Det finns åtminstone 63 olika typer av steniga koraller, 42 arter av åttkantiga och två arter av brand koraller. Korall är kalciumkarbonatet som produceras av små marina växter och djur som använder det som ett skelett. Den levande vävnaden i koraller består av en liten koloni av anemone liknande polyper som livnär sig på zooplankton.

Horn Coral

Det finns två viktiga typer av horn koraller som finns i vattnen utanför Florida Keys: staghorn och elkhorn. Båda dessa typer av korall namnges från hornet och hornliknande utseende från koraller grenar. Grenarna av staghorn är täckta med små koppar och kan vara brun till en gul-brunaktig till färgen. De bleka tips av korall grenarna är mycket bräcklig. Den staghorn korall kan hittas så grunt som 10 fot under ytan eller så djupt på 160 fot under den. Elkhorn koraller är täckt av utskjutande koppar som sticker ut och är liknande i färg till staghorn arter. Denna typ av korall utvecklas i kolonier som täcker tunnland av havets golvet nedanför lågvatten linje revet.

sallad Coral

Det finns fyra olika typer av sallad korall, uppkallad efter deras liknande utseende till en chef för sallat. Sallad korall kan hittas i de grund rev i mangroveområden till den djupaste djupet av ett korallrev i vattnen runt Florida Keys. Denna typ av koraller kan vara brun till gul-brun färg med lila nyanser i slutet.

Brain Coral

Som liknar en mänsklig hjärna, bildar hjärnan korall stora, runda, blockliknande strukturer med spår och dalar. Den spårförsedda hjärnan korall har förbundna genom dalar genom hela strukturen och kan vara en gul-brun eller brunaktig grå färg. Spår hjärnan korall kan hittas i reven mellan 15 och 50 fot djup. Vanliga hjärnkorall former i kolonier, vilket gör släta plattor och kupoler med dalar som är ljusare i färgen än resten av strukturen. Denna typ av korall kan hittas mellan tre och 130 fot under vattenytan och i olika nyanser av grönt, brunt och gult.

Star Coral

Det finns två olika typer av stjärn koraller som kan hittas i vattnen strax utanför Florida Keys, Boulder stjärna och stor stjärna. Boulder stjärna korall växer i stora kluster kolonier med tjocka pelare upp till en bredd av fem fot i diameter. Polyper bor i den övre delen av stenen stjärnan korall medan den undre delen är i första hand upptas av koloniserade alger. Boulder stjärna korall kan hittas i mer grunt vatten mellan två och 75 fot under ytan, där stora stjärna korall finns mellan 40 och 100 fot från ytan. Stor stjärna korall skapar stora stenblock formationer med kupoler upp till fem fot i diameter. Denna typ av korall får sin brun, grön eller gul nyans från de stora polyper som täcker koraller.