Hur fixar Hål i gipsväggar

Hur fixar Hål i gipsväggar


Gipsväggar, vanligen finns i äldre hus, är gjorda av en cementbaserad blandning sprids över tunna remsor av trä, som kallas ribba. Blandningen griper putshållaren och torkar för att skapa hårda, stela väggar. Gipsväggar är hållbara och hållbar och kommer att pågå i många år. Skador uppstår på gips från felaktig gips formulering, olyckor eller skära hål för att få tillgång till VVS-rör, elledningar eller tilläggsisolering.

Instruktioner

små hål

1 Bryt bort små bitar av lös puts från kanten av hålet med fingrarna.

2 Fyll hålet med fogmassa. Applicera fogmassan med en flexibel spackelkniv och tryck föreningen djupt in i hålet. Bygga föreningen upp till 1/8-tums ovanför ytan av väggen.

3 Låt fogmassa torka helt, vanligen 30 till 60 minuter.

4 Sand plåstret smidigt med fint slippapper.

Rappning stora hål

1 Skär kanterna av hålet med en sticksåg för att bilda raka linjer som resulterar i ett kvadratiskt eller rektangulärt hål. Borsta bort damm från kanterna av hålet med en pensel eller en liten handhållen kvast.

2 Skär en bit av metall eller glasfiber nät till den exakta storleken på hålet. Använd galvaniserad klammer, spikar eller skruvar för att fästa nät för att de tunna trälister.

3 Blanda torr gips blandning med vatten i en hink eller ett tråg tills den bildar en tjock degig konsistens.

4 Applicera ett lager epoxibaserad konkret bindemedel till kanterna på hålet, mesh och ribba med en pensel.

5 Tryck på gips i hålet med en murslev stadigt grepp mesh och ribba. Applicera ytterligare lager som behövs för att bygga gips upp för att spola med befintlig vägg.

Gips patchar för gipsväggar

1 Skär kanterna av hålet med en sticksåg att räta ojämna kanter och göra hål i en kvadrat eller rektangel. Sopa bort dammet kanterna på hålet.

2 Mät och kapa en bit av gips för att passa exakt i hålet. Fäst Gips till en väggregel eller ribba med skruvar.

3 Applicera ett lager fogmassa till kanterna på plåstret med en flexibel spackel. Skjut fogmassa djupt in i fördjupningarna och bygga upp det till samma höjd som den befintliga väggen. Applicera en lövtunna skikt av fogmassa över gips lapp.

4 Placera självhäftande glasfibernät tejp över sömmar i plåstret medan fogmassa fortfarande är våt. Applicera två tunna skikt av fogmassa över glasfiberband och låta fogmassa torka helt, typiskt en till två timmar.

5 Sand kanterna på plåstret med fint slippapper för att jämna och blanda med den befintliga väggen.