Hur man gör Gliders för skolan

Hur man gör Gliders för skolan


Att göra en styrofoam segelflygplan för ett skolprojekt är bra sätt att lära barn om aerodynamik. Barnen njuta av denna enkelt och billigt projekt eftersom de vet att de gör en leksak som de kommer att få behålla och kan leka med. NASA har en fri segelflygplan mall / diagram som kallas "McEagle Glider" på deras hemsida. Du kan ladda ner och skriva ut mallen för att använda som en spårning guide för att göra delar av segelflygplan.

Instruktioner

1 Hämta segelflygplan mall från NASA: s hemsida (se Resurser).

2 Skriv ut segelflygplan mall och skär ut de fem stycken.

3 Lägg bitarna över skum facket och spåra runt dem med en penna. Använd en hobbykniv för att skära bitar ur facket.

4 Markera riktning framåt på varje stycke med en blyertspenna.

5 Limma "Flygplanskropp-Front" och "Flygkroppen-bak" ihop bitarna.

6 Limma fena och stabilisator till flygplanskroppen. Fenan är monterad på den bakre änden av den bakre fusilage. Stabilisatorn är monterad på mitten av den främre fusilage.

7 Klipp upp för vingarna i två halvor. Sand skummet ner till en bredd av 1 cm längs skärningslinjen av vingarna.

8 Limma vingarna till flygplanskroppen. Höj vingspetsarna en tum högre än mitten. Detta kommer att skapa en tvåplansvinkel. Du kommer att behöva använda en bok eller bunt papper att stötta vingarna upp medan limmet torkar.

9 Tape en krona på vardera sidan av flygkroppen strax innan vingarna "framkant. Kasta segelflygplan i luften och observera dess flykt. Om det höjer alltför brant, flytta dime längre tillbaka längs flygkroppen. Om segelflygplan doppar alltför brant, flytta dime framåt längs flygkroppen. När segelflygplan är balanserad, permanent fästa Dimes till sin position med en droppe lim.