Orsaker till en plasma-TV-skärm som Spricka

Orsaker till en plasma-TV-skärm som Spricka


Plasmaskärmar, även om mer hållbara än många ge kredit för, är fortfarande stora bitar av glas eller syntetiskt material. Som sådan är omsorg som krävs vid transport, installation och användning av dessa anordningar.

Transport

Myten om plasma att behöva transporteras vertikalt på grund av vissa problem med plasmagasen är en vanföreställning. Vad som är sant, dock, är det faktum att stora bitar av stöds glas kan spricka från stress om som platt. Dessa frakturer beror på vårdslös och felaktig hantering. Som sådana, de flesta kartonger har tip indikatorer som färgämne en intern kapsel (synligt från utsidan) om den vertikala vinkeln har överskridit 30 grader.

Installation

En naturlig följd av sjöfarten vertikalt installerar vertikalt. Många ägare av husvagnar och husbilar har hittat sina plasmaskärmar knäckt, på grund av montering på en hiss som drar in TV platt när den inte används. Upprepade up-and-down vibrationer och stötar kan och knäcka skärmarna på plasma. Endast vertikala, dra in fästen bör användas. Tidiga reklam från en stor tillverkare visade upp sin TV installerat lägenhet ovanför en säng, osäkra av uppenbara skäl, och dödligt till skärmen över tiden.

Missbruk

Liksom alla stor bit av glas, bör försiktighet iakttas när den är installerad i en aktiv miljö. Lekplatser, barer och andra miljöer där det finns risk för påverkan på displayen är inte idealisk. Detta är ett utmärkt skäl till varför visas i sådana områden gynnas monteras så högt som möjligt, för att förhindra en vandrande förbipasserande eller föremål från att träffa skärmen. Mest yttre skador (inklusive olyckor) omfattas inte av tillverkarens eller utökade garantier.