Hur man använder en Bäcken

Hur man använder en Bäcken


En bäcken används för urin och avföring. Det hjälper människor som är sjuka, äldre eller orörliga hemma eller i en sjukvårdsinrättning genom att låta dem gå på toaletten. Behållaren är vanligen tillverkade av plast, metall eller glas. Följ dessa steg för att räkna ut hur man använder en bäcken.

Instruktioner

1 berätta för patienten att du kommer att sätta en bäcken under honom. Cue honom steg för steg så att vi tillsammans kan du använda bäcken.

2 Be patienten att böja båda knäna och lyfta sina höfter från sängen, om han ligger ner. Om han kan lyfta sig upp, glida en engångs underpad och bäcken i på plats. Den underlägg skyddar madrassen från fukt.

3 Hjälp honom böja knäna om han är oförmögen att göra det själv. Rulla honom på hans starka sida, uppmuntra honom att låta sina knän att falla framåt den riktning du vänder honom. Detta kommer att hjälpa honom att rulla över.

4 kila absorberande underlägg mellan honom och sängen. Hjälpa honom rulla tillbaka över att få dynan att ligga plant. Rulla honom på hans starka sida igen och satte bäcken under hans bakre änden. På detta sätt, så snart han kan rulla på ryggen igen, kommer behållaren att vara i rätt plats.

5 Vänta tills han är klar kissar eller har en avföring. Sedan försiktigt rulla honom tillbaka till hans sida och ta bort bäcken.

6 Rengör patientens botten. Många människor tycker en våtservett med en försiktigt rensning lösning fungerar bäst. Töm och skölj bäcken.