Hur man läser en vattentemp Gauge

Hur man läser en vattentemp Gauge


Vatten temperaturmätare låta dig veta om en maskin går för varmt för att fungera säkert. Vatten temperaturmätare är integrerade delar av bilar, båtar och varmvattenberedare och pannor. I vissa fall kan föremålet i fråga har en lysdiod eller LED, visar att den exakta temperaturen vid ett ögonkast. Andra däremot, har en traditionell mätare med en pil som pekar på den aktuella temperaturen. Läsa en vatten temperaturmätare är i huvudsak som att läsa en termometer.

Instruktioner

1 Titta på mätaren för ett F, C eller bådadera. Medan de flesta mätare gjorda för användning i USA kommer att använda Fahrenheit som temperaturskalan, kan importen använda Celsius. Mätare kan också använda båda temperaturskalor, så kontrollera vilken linje går med vilken skala.

2 Identifiera de nedre och övre intervall av skalan. Mätare har ofta tal temperatur märkt, åtminstone vid ändarna av skalan. Gör matten nödvändigt att räkna ut steg. Till exempel, om du har ett märke märkt 21,1 grader i ena änden och en märkt 60 grader i den andra, med sex omärkta märken i mellan, du kan räkna ut att varje märke representerar en 10-graders ökning.

3 Se hur nålen befinner sig och där det vilar när motorn eller pannan är på. Notera märket på eller i närheten av där den stannar.

4 Hitta närmaste märkt varumärket, om varumärket inte har ett nummer och räkna steg till nålen. Summera steg, med hjälp av figuren du fick i steg 2, och lägga till eller dra ifrån dem till eller från temperatur som du räknade. Till exempel, om nålen stannar två steg före 140-graders märke, och varje märke representerar en förändring på 10 grader, subtrahera -6.67 grader Crom 140. Denna mätare läser 48,9 grader C. Om nålen stannar en ökning från 70 grader vid den andra änden, tillsätt 10 grader till 70. mätaren läser 26,7 grader C.