Hur härda Bolts

Hur härda Bolts


För bil aficionados, gör-det-själv-projekt är halva nöjet av att äga en bil. Ersätta eller förbättra delar kommer med territoriet, särskilt på äldre fordon. Eftersom bilar producerar höga temperaturer är det viktigt att behålla delar och tillbehör som kan stå upp till den intensiva hettan. För bultar används för att fästa en ljuddämpare eller motorblocket fall är härdningen ett sätt att se till att bultarna du använder för att hålla bilen tillsammans kommer att pågå under tiden. Sätthärdning är en process där ytan av en metall härdas genom infusion av ett tunt skikt av material för att bilda en starkare legering genom en värme- eller kemisk induktion.

Instruktioner

flamhärdning

1 Inspektera gasolbrännare för att säkerställa att den kommer att fungera på rätt sätt och att den har tillräckligt med bränsle.

2 Upprätta en stationär ej brandfarlig arbetsområde. Förbered nr 10 burk genom att fylla den till hälften med kallt eller kallt vatten och ställ den nära arbetsområdet. Sätt på handskar och skyddsglasögon innan du använder gasolbrännare.

3 Värm bulten antingen hålla den säkert på tången eller tång eller på en stationär obrännbart underlag använda den direkta lågan från gasolbrännare i 2-3 minuter. Var noga med att sprida lågan tvärs över helheten av bulten för att garantera lika uppvärmning och exponering. Om du värma bulten på en stationär obrännbart yta, använder pincett eller tång för att justera bulten under upphettning.

4 Använd pincett eller tång för att placera den uppvärmda bulten i nr 10 burk för kylning i vattnet. Upprepa processen för ytterligare bultar som skall härdas.

5 Ta bort skruven eller skruvarna från nr 10 burk efter tillräcklig kylning och torka dem med trasan trasa. Placera bultarna i ett torrt område för att möjliggöra ytterligare torkning. Bultar bör inte längre vara varm när du tar bort dem från burken.