Hur man justerar en luft kikarsikte

Hur man justerar en luft kikarsikte


En kikarsiktet eller omfattning på ett luftgevär kan förbättra noggrannheten och konsekvens genom att förstora målet och gör det möjligt för skytten att helt enkelt placera hårkorset över målet att sikta geväret. Korrekt justering syn är nyckeln till att uppnå den högsta graden av noggrannhet, och en gång rätt inställda geväret förblir sant för många skytte säsonger. Även justering eller observation i ramen är inte i sig svårt, kräver det betydande förberedelser och tålamod.

Instruktioner

1 Välj en dag med lite eller ingen vind att besöka en utomhus skjutbanan för att justera och syn i luftgevär tillämpningsområde. Om du använder en räckvidd inomhus, kommer vinden inte vara en faktor.

2 Ställ in ett mål på en rad bekvämt för skyttens skicklighetsnivå. Till exempel, om du är van vid bränning på mål runt 25 varv, väljer att avståndet för att justera omfattningen. Häng målet försiktigt så att gitterlinjerna på målet eller kanterna på papperet är inriktade vertikalt och horisontellt, inte i vinkel.

3 Fire en gruppering på målets centrum. När området är säkert att skjuta, skjuta en grupp av tre till fem pellets vid målet. Rikta oscilloskopets hårkorset eller hårkorset i centrum av målet varje gång, och bortse där pellets slående medan du filmar gruppen.

4 Lokalisera genomsnittliga mitten av grupperingen. Leta efter där de flesta av de rundor tycks ha slagit, bortsett från någon enda skott som skilde sig mycket från de andra.

5 Lasta geväret, vila den på bänken vila och sikta på nytt i mitten av målet. Ställa in geväret i resten, så att den kommer att förbli på plats-riktad mot målets centrum-utan att någon håller i den. En assistent kan vara till hjälp för att hålla vapnet stadigt.

6 Justera omfattning höjd- och vind genom att vrida revolver vreden på omfattning. Använd lämpligt verktyg, såsom en skruvmejsel eller insexnyckel för att justera knoppar vid behov; annars de flesta rattar kan justeras för hand. Vrid rattarna-höjd för vertikal och windage för horisontell tills oscilloskopets hårkorset tycks flytta till platsen för skottet gruppering.

7 Brand en gruppering på målet att kontrollera justeringen. Sikta igen i mitten av målet och skjuta samma antal pellets som tidigare; varje träff kommer att vara mycket nära centrum.